(Bron: BMW)

BMW blijft haar modellenassortiment uitbreiden en verfijnen met de lancering van nieuwe voertuigvarianten en geavanceerde technologische functies. Vanaf november 2024 zullen er nieuwe modellen en opties beschikbaar zijn voor de BMW 1 Serie, BMW 5 Serie Touring en BMW X2, naast extra aandrijflijnvarianten voor de BMW i5 Touring en de plug-in hybride versies van de BMW 5 Serie. Innovaties op het gebied van opladen, entertainmentsystemen en gebruiksvriendelijkheid zorgen ervoor dat BMW koplopers blijft in de premium automarkt.

BMW 1 Serie: nieuwe modellen en xDrive optie

Vanaf november 2024 wordt de BMW 116 geïntroduceerd als instapmodel in de 1 Serie. Deze variant beschikt over een 1.5-liter driecilinder benzinemotor met een vermogen van 122 pk en een koppel van 230 Nm, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 9,8 seconden. Tegelijkertijd wordt de BMW 123 xDrive toegevoegd aan het assortiment. Deze variant biedt een vierwielaandrijving en een geëlektrificeerde viercilinder motor met mild hybrid technologie, die een gecombineerd vermogen van 218 pk levert.

De sportieve BMW M135 xDrive zal vanaf november worden aangeboden met een M Technology Pakket, dat geavanceerde lichtgewicht constructies, specifieke chassiscomponenten en M Compound remmen bevat. Dit pakket verhoogt de rijprecisie en sportiviteit aanzienlijk, zowel op het circuit als in alledaags gebruik.

Uitbreiding van de BMW 5 serie touring

De BMW 5 Serie Touring krijgt drie nieuwe aandrijflijnvarianten: de BMW 520i Touring met mild hybrid technologie, de BMW 550e xDrive Touring plug-in hybride met een gecombineerd vermogen van 489 pk, en de volledig elektrische BMW i5 xDrive40 Touring met een bereik van maximaal 520 km. Deze varianten bieden zowel meer efficiëntie als krachtigere prestaties, terwijl ze voldoen aan de steeds strengere emissienormen.

Verbeterde oplaadcapaciteit en nieuwe software upgrades

BMW verbetert de laadsnelheid van haar plug-in hybride modellen met een bijna 50% hogere AC-laadcapaciteit. Hierdoor kunnen auto’s zoals de BMW X5 xDrive50e en de BMW M5 sneller worden opgeladen, wat het gebruik van emissievrij rijden in de stad vergemakkelijkt.

Daarnaast worden nieuwe software-upgrades uitgerold, waaronder verbeteringen in digitale sleutelfuncties en in-car gaming opties via het AirConsole platform. Bestuurders kunnen nu tijdens het opladen spelletjes spelen met hun smartphone als controller. Deze functies kunnen over-the-air worden geïnstalleerd en gepersonaliseerd per model.

Nieuwe kleur- en uitrustingsopties

Vanaf het najaar van 2024 biedt BMW nieuwe personalisatie-opties voor verschillende modellen. De BMW 1 Serie krijgt extra kleuren zoals Fire Red metallic en Tanzanite Blue, terwijl de BMW 5 Serie beschikbaar wordt in Frozen Portimao Blue metallic en Malachite Green II. Deze verfijnde esthetische keuzes versterken het sportieve en premium karakter van de voertuigen.

Slimmere oplossingen voor tanken en opladen

Dankzij BMW Operating System 9 wordt het nog eenvoudiger om te betalen voor brandstof en elektrische laadstations te selecteren. Klanten in Duitsland kunnen nu direct vanuit hun auto brandstof afrekenen, en er zijn nieuwe filters voor het zoeken naar laadstations, inclusief voorkeur voor bepaalde operators.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com