(Bron: Rolls Royce)

Rolls-Royce Motor Cars heeft de adembenemende Spectre Lunaflair onthuld, een buitengewoon Bespoke ontwerp voor een belangrijke klant uit de Verenigde Staten. Deze unieke auto is niet alleen een toonbeeld van technisch meesterschap, maar ook van artistieke innovatie. Het opvallendste kenmerk is zonder twijfel de holografische lak, die een betoverend regenboogeffect creëert.

Geïnspireerd door een Hemelverschijnsel

De naam en het ontwerp van de Spectre Lunaflair zijn geïnspireerd door het natuurverschijnsel van een maanhalo, een kleurrijke cirkel van licht rond de maan. Deze halo ontstaat wanneer maanlicht door ijskristallen in cirruswolken hoog in de atmosfeer breekt, wat een spectaculair kleureffect creëert, vergelijkbaar met licht dat door een diamant gaat.

Het vastleggen van dit fenomeen in een autolak vroeg om meer dan een jaar experimenteren. De verfchemie, applicatietiming en grondlaag moesten perfect op elkaar worden afgestemd. Uiteindelijk werd het resultaat bereikt door zeven lagen lak aan te brengen, waaronder een parelmoerlaag die fijne vlokken magnesiumfluoride en aluminium bevat. Dit zorgt voor een diepe metallic glans bij weinig licht, terwijl in fel zonlicht een regenboog van kleuren verschijnt.

Een Unieke Samensmelting van Ideeën

De inspiratie voor de Spectre Lunaflair kwam deels van een eerdere Bespoke creatie: de Phantom Syntopia uit 2023. Deze auto had een donkere, iriserende Liquid Noir afwerking met kleurverschuivende pigmenten. Geboeid door het uiterlijk van de Phantom Syntopia, vroeg de opdrachtgever van de Spectre Lunaflair het Bespoke-team om een lichtere en luchtigere interpretatie van dit concept, gebaseerd op de maanhalo.

Dit is een uitstekend voorbeeld van de kruisbestuiving van ideeën binnen het Bespoke-programma van Rolls-Royce. Een eerdere creatie kan nieuwe projecten rechtstreeks inspireren, wat resulteert in een “deugdzame cirkel” van creativiteit en innovatie. Voor de ontwerpers en vakmensen van Rolls-Royce biedt deze voortdurende uitwisseling van ideeën steeds nieuwe kansen om hun kunst verder te ontwikkelen.

Een Spectaculair Interieur

Het interieur van de Spectre Lunaflair is net zo indrukwekkend als de buitenkant. De kleuren Navy Blue, White en Peony Pink weerspiegelen het kleurenpalet van een maanhalo. Deze tinten zijn verwerkt in de stoelen, deuren en de Starlight Headliner, terwijl ook het stuurwiel een opvallend tweekleurig ontwerp heeft: een Navy Blue buitenkant en een Arctic White binnenkant.

Uniek is dat er slechts één Spectre Lunaflair geproduceerd zal worden. De speciale Lunaflair-lak is exclusief gereserveerd voor deze specifieke klant.

Echter vinden we nergens prijzen terug.. maar iets zegt met dat het buiten mijn budget is.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com