(Bron: Volkswagen)

Op alle vlakken verbeterd: de nieuwe generatie Transporter en Caravelle
Tijdens de IAA Transportation 2024 in Hannover heeft Volkswagen Commercial Vehicles de wereldprimeur van de zevende generatie van de Transporter en Caravelle onthuld. Deze nieuwe modellen zijn op alle vlakken verbeterd. Ze bieden meer ruimte, laadvermogen en sleepcapaciteit dan ooit tevoren. Bovendien hebben ze een professionele cockpit die is ontworpen voor vakmensen. De voertuigen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder bedrijfswagens, shuttles en zelfs terreinversies zoals de iconische PanAmericana.

Innoverende aandrijvingen voor elke behoefte
Een belangrijk nieuw kenmerk is de uitbreiding van het aandrijvingsgamma. Naast de betrouwbare turbodiesels biedt Volkswagen nu ook plug-inhybrides en volledig elektrische aandrijvingen aan. Dit maakt de Transporter en Caravelle geschikt voor zowel stedelijke omgevingen als langeafstandsvervoer. Voor wie zware lasten moet vervoeren, blijven de krachtige TDI-dieselmotoren de ideale keuze, met vermogens tot 286 pk.

Iconisch design met Bulli-DNA
Het design van de nieuwe Transporter en Caravelle is zowel herkenbaar als vernieuwend. Ze dragen het iconische Bulli-DNA van hun voorgangers voort, met strakke lijnen en robuuste vormen. Aan de buitenkant springen vooral de ledkoplampen en de kenmerkende Bulli-lijn in het oog. Binnenin zorgen de ergonomisch ingerichte cockpit en moderne technologieën voor een verbeterde rijervaring.

Ruimte en functionaliteit
Vergeleken met het vorige model biedt deze nieuwe generatie aanzienlijk meer laadruimte. De bestelwagen kan nu tot drie europallets vervoeren en heeft een laadcapaciteit tot 1,33 ton. Het sleepvermogen is verhoogd tot 2,8 ton. Daarnaast is er een verbeterd daklastsysteem dat tot 170 kg kan dragen, ideaal voor bedrijven die vaak met ladders of andere grote objecten werken.

Duurzaamheid en technologie
Met de integratie van plug-inhybrides en elektrische modellen zet Volkswagen Commercial Vehicles ook stappen naar een duurzame toekomst. De Transporter en Caravelle zijn uitgerust met tal van digitale technologieën zoals een digitaal instrumentenbord, multifunctionele displays en rijhulpsystemen. Deze voertuigen zijn niet alleen efficiënt, maar ook veilig en comfortabel.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com