(Bron: Dacia)

Vandaag schakelen De Dacia Sandriders voor het eerst over op competitie, met een indrukwekkende line-up: Nasser Al-Attiyah/Édouard Boulanger, Cristina Gutiérrez/Pablo Moreno en Sébastien Loeb/Fabian Lurquin nemen deel aan de Rallye du Maroc (6-11 oktober). Deze race is de afsluiter van het FIA World Rally-Raid Championship 2024 en dient als perfecte voorbereiding op de iconische Dakar Rally in januari.

Een ultieme test voor Dakar
Na maanden van intensieve tests in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Marokko, is het team klaar om alles wat ze geleerd hebben in de praktijk te brengen. De Rallye du Maroc, die bekend staat als een ‘mini-Dakar’, biedt een zware uitdaging met een totale afstand van 2468 kilometer, waarvan 1512 kilometer tegen de klok. Het terrein varieert van zandduinen tot rotsachtige paden en ruwe grindsecties, wat een zware test vormt voor zowel de coureurs als de auto’s.

Al-Attiyah, een vijfvoudig Dakar-winnaar, kent de Rallye du Maroc goed en won deze in 2021. Hoewel dit de eerste race is voor De Dacia Sandriders, brengen de teamleden waardevolle ervaring mee, waardoor ze een solide basis hebben om verder te bouwen.

Teamleider: “Stap voor stap”
Tiphanie Isnard, teambaas van De Dacia Sandriders, benadrukt het belang van deze race: “In minder dan drie maanden staan we in Saoedi-Arabië voor de Dakar, een immense menselijke uitdaging. Maar je kan niet lopen voordat je kan wandelen, en daarom nemen we deel aan deze laatste ronde van het wereldkampioenschap. Dit is onze kans om alles wat we tijdens de tests hebben ontwikkeld te bevestigen.”

Topcoureurs over de uitdaging
Nasser Al-Attiyah, die momenteel het kampioenschap leidt, benadrukt het belang van deze race: “Rallye du Maroc is cruciaal voor de voorbereiding op Dakar. We moeten slim racen, geen gekke dingen doen en stap voor stap vooruitgang boeken.”

Cristina Gutiérrez, die haar debuut maakt in de Ultimate-categorie, is opgewonden: “Het is een nieuwe auto, een nieuwe klasse en een nieuw team, maar ik voel me al erg op mijn gemak bij De Dacia Sandriders. Het wordt een race ter voorbereiding op Dakar, maar ik hoop dat we ook een goed resultaat kunnen behalen.”

Sébastien Loeb ziet de race als een grote test: “Na al het harde werk in de tests kunnen we ons eindelijk meten met de concurrentie en zien waar we staan. Dit is het moment om eventuele problemen op te lossen voor Dakar.”

Een titelkans voor Al-Attiyah
Hoewel de focus ligt op de Dakar-voorbereidingen, begint Al-Attiyah de Rallye du Maroc met het oog op een mogelijke zesde wereldtitel in het FIA World Rally-Raid Championship. Hij staat momenteel bovenaan het klassement met een voorsprong van 25 punten.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com