(Bron: Mercedes-Benz)

Van 3 tot 6 oktober 2024 neemt Mercedes-Benz deel aan de 15de editie van de Zoute Grand Prix in Knokke. Dit prestigieuze evenement brengt luxe, kunst en auto’s samen, en vormt het ideale decor voor de Belgische première van de geëlektrificeerde G-Klasse. Naast deze offroad-legende schitteren ook exclusieve modellen zoals de Mercedes-AMG GT Coupé en de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV.

G-Klasse: een elektrische evolutie

De G-Klasse staat centraal tijdens de Grand Prix, waarbij Mercedes-Benz de geëlektrificeerde versie van dit iconische model presenteert. De G 580 met EQ-technologie combineert krachtige elektromotoren met de robuuste offroad-capaciteiten waar de G-Klasse bekend om staat. Met een 116 kWh-accu en een actieradius van 468 km WLTP biedt deze elektrische variant indrukwekkende prestaties, zowel op als naast de weg. Bezoekers kunnen de G-Klasse in actie zien op de G-ROCK-installatie en de G-TURN-demonstraties, waar de unieke wendbaarheid en terreinkwaliteiten van het model getoond worden.

Hoogtepunten van de elektrische G-Klasse

De G-Klasse zal op de Zeedijk pronken met zijn offroad-expertise dankzij de G-ROCK-installatie. Met een hellingsgraad van 45° demonstreert de G-Klasse dat geen terrein te moeilijk is. Bovendien toont de G-TURN-technologie hoe het voertuig bijna op de plaats kan draaien, een innovatieve functie die vooral in moeilijk terrein van pas komt.

Exclusieve première van de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Naast de G-Klasse presenteert Mercedes-Benz zijn allereerste volledig elektrische Maybach-model, de EQS 680 SUV. Dit voertuig staat voor de ultieme combinatie van luxe, comfort en moderne technologie, met een actieradius tot 606 km. Binnenin kunnen bestuurders en passagiers genieten van een op maat gemaakt interieur met hoogstaande afwerkingen en innovatieve snufjes.

Mercedes-AMG: prestaties en luxe

Op de stand in het PRADO pakt Mercedes-Benz uit met de Mercedes-AMG GT Coupé en de Mercedes-AMG G 63, beide voorzien van geavanceerde technologieën en indrukwekkende kracht. Daarnaast wordt de Belgische première van de Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet gevierd, een sportieve vierzitter met tal van personalisatiemogelijkheden.

Kunst en auto’s in harmonie

De Zoute Grand Prix biedt ook een artistieke ervaring met een tentoonstelling van kunstwerken van de bekende fotograaf David LaChapelle. Zijn interpretatie van het Maybach-design verweeft de geschiedenis van het merk met kunststromingen als futurisme en surrealisme.

Mercedes-Benz onderstreept zijn voortdurende vooruitgang in elektrische mobiliteit en design op de Zoute Grand Prix 2024, waar de toekomst van luxe, prestaties en innovatie samenkomen.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com