(Bron: Ford)

Ford BlueCruise, de hands-free rijtechnologie van Ford, heeft goedkeuring gekregen van de Europese Commissie en is nu beschikbaar voor klanten in 15 Europese landen. Dit betekent toegang tot meer dan 133.000 kilometer snelwegen, ook wel Blue Zones genoemd, waar bestuurders van Ford-voertuigen zoals de nieuwe Mustang Mach-E handsfree kunnen rijden.

Goedkeuring en uitrol

De goedkeuring van de Europese Commissie maakt het voor Ford-klanten mogelijk om in diverse landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje, hands-free te rijden. Het systeem kan nu gebruikt worden in maar liefst 15 landen, wat een belangrijke mijlpaal is in de uitbreiding van geavanceerde rijhulpsystemen in Europa. Ford biedt deze technologie nu ook aan in drie extra Europese landen, waardoor klanten in een grotere regio kunnen profiteren van de voordelen van BlueCruise.

Hands-off, eyes-on technologie

BlueCruise is een Level 2 geavanceerd rijhulpsysteem dat bestuurders in staat stelt om hun handen van het stuur te halen, terwijl ze hun ogen op de weg houden. Een ingebouwde camera controleert continu de oogbewegingen en hoofdpositie van de bestuurder om de veiligheid te waarborgen. Het systeem regelt het sturen, accelereren, remmen en houdt een veilige afstand tot andere voertuigen door de verkeerssituatie te monitoren.

Groeiende beschikbaarheid en prestaties

Er rijden wereldwijd meer dan 420.000 Ford- en Lincoln-voertuigen rond met BlueCruise, en er is al meer dan 342 miljoen kilometer gereden in hands-free modus. Ford’s Mustang Mach-E is de eerste wagen in Europa die deze technologie aanbiedt, met een gratis proefperiode van 90 dagen voor nieuwe klanten. Daarna kunnen gebruikers kiezen voor een abonnement op maand- of jaarbasis.

Ford blijft zijn technologie verder ontwikkelen en uitbreiden, met als doel de rijervaring in heel Europa comfortabeler en veiliger te maken. Met de mogelijkheid om handsfree door meerdere landen te rijden, zoals een rit van Zweden naar Italië, biedt BlueCruise een voorproefje van de toekomst van rijden in Europa.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com