(Bron: Skoda)

Škoda heeft zijn eerste volledig elektrische compacte SUV, de Elroq, onthuld. Dit model introduceert de nieuwe Modern Solid-designtaal, gekenmerkt door een robuuste en functionele uitstraling. De Elroq combineert een compact formaat met een ruim interieur en biedt een groot rijbereik van meer dan 560 kilometer, wat hem ideaal maakt voor zowel stadse avonturen als lange ritten.

Nieuwe designtaal: Modern Solid

De Elroq is het eerste model dat gebruikmaakt van Škoda’s nieuwe Modern Solid-designtaal. De kenmerkende Škoda-grille is vervangen door het zwarte Tech-Deck Face, wat het exterieur een strakke en moderne uitstraling geeft. Met compacte buitenafmetingen, strakke lijnen en een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,26 is de Elroq perfect ontworpen voor efficiëntie en aerodynamica. De nieuwe designtaal straalt kracht, functionaliteit en veiligheid uit.

Aandrijflijnen en prestaties

De Elroq biedt keuze uit verschillende batterijformaten en aandrijflijnen, met vermogens tot 210 kW en een rijbereik van meer dan 560 km. Dankzij snellaadcapaciteiten tot 175 kW kan de grootste batterij in slechts 28 minuten worden opgeladen van 10 tot 80 procent, wat de oplaadtijden aanzienlijk verkort.

Interieur en technologie

Het interieur van de Elroq biedt ruimte voor comfort en functionaliteit. De bagageruimte is met 1.580 liter de grootste in zijn klasse. Het interieur is voorzien van duurzame materialen en nieuwe Simply Clever-oplossingen, zoals een slimme opbergnet voor de laadkabel. Daarnaast beschikt de Elroq standaard over een 13-duims infotainmentscherm en innovatieve rijhulpsystemen zoals Crew Protect Assist en Side Assist.

Uitgebreide standaarduitrusting

De Elroq is rijk uitgerust met standaardfuncties, zoals een achteruitrijcamera, op afstand bedienbare airco, een uitgebreid infotainmentsysteem en SmartLink-connectiviteit. Hiermee biedt Škoda een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en maakt het elektrisch rijden toegankelijk voor een breder publiek.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com