(Bron: Maserati)

Gisteren werd in Modena een uniek hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van Maserati. In het iconische hoofdkantoor aan de Viale Ciro Menotti overhandigde Maserati een exclusief op maat gemaakte MC20 aan Alberto en Ettore Maserati, de kleinzonen van Ettore Maserati, medeoprichter van het legendarische merk samen met zijn broers Alfieri en Ernesto in 1914. Deze speciale uitvoering, genaamd MC20 Maserati per Maserati, is een tastbaar eerbetoon aan de nalatenschap van de familie Maserati, en bedoeld als symbool om door te geven aan toekomstige generaties.

Een symbool van familie-erfgoed

Alberto en Ettore, beiden broers, dragen de passie voor auto’s en motoren in hun DNA, overgedragen van hun grootvader. Met de MC20 Maserati per Maserati wilden ze niet alleen het erfgoed van de Trident eren, maar ook hun kinderen en nakomelingen een blijvend symbool nalaten van het merk dat al meer dan 110 jaar synoniem staat voor luxe en sportiviteit. De unieke auto, volledig in Modena gemaakt, is een meesterwerk dat de essentie van Maserati belichaamt: elegantie, vakmanschap en ongeëvenaarde prestaties.

Een unieke uitvoering van de MC20

De MC20 Maserati per Maserati is gebaseerd op het standaard MC20-model, dat bekendstaat om zijn krachtige 621 pk V6 Nettuno-motor. Deze coupé, ontworpen met geavanceerde technologie en verfijnde aerodynamica, is verder verfraaid door Maserati’s Fuoriserie-personaliseringsprogramma. Het resultaat is een model dat niet alleen een technisch hoogstandje is, maar ook een kunstwerk op wielen.

De Blu Infinito-lak, een van de kenmerkende kleuren van Maserati, wordt geaccentueerd door dubbele strepen in Bianco Pastello, wat de sportieve uitstraling van de auto benadrukt. De subtiele Trident in Grigio Pastello siert de achterkant, om de krachtige Nettuno-motor te “omsluiten”. De velgen in glanzend zwart en de rode remklauwen dragen bij aan de indrukwekkende visuele impact van de wagen.

Interieur: sportiviteit ontmoet luxe

Binnenin zet de verfijnde afwerking van de MC20 zich voort. Het interieur is gedomineerd door Alcantara en carbonfiber accenten. Het stuur, bekleed in Nero/Nero, versterkt de sportieve uitstraling, terwijl de zesvoudig verstelbare sportstoelen zorgen voor een ongeëvenaarde rijervaring. De kleurcombinatie van Nero/Blu New creëert een harmonieus geheel, dat het luxueuze karakter van de auto benadrukt.

Een familie-erfenis

De ceremonie waarbij de MC20 Maserati per Maserati werd overhandigd, voelde aan als een intieme familiereünie. Onder de aanwezigen waren de kleinkinderen van Ettore Maserati, drie van zijn achterkleinkinderen en de weduwe van Carlo Maserati, de zoon van Ettore. Ook aanwezig waren belangrijke figuren uit de Maserati-geschiedenis, waaronder Luca Delfino, Maserati’s Global Chief Commercial Officer, en Andrea Bertolini, Maserati’s Chief Test Driver. Een bijzonder moment werd gedeeld met Ermanno Cozza, een legendarische medewerker van Maserati die in 1951 begon als leerling-monteur en het merk zestig jaar lang diende.

Het exclusieve model werd onthuld in het gezelschap van historische Maserati’s zoals de A6, 6C34 en 6CM, wat de ceremonie een nostalgisch tintje gaf.

Een meesterwerk voor toekomstige generaties

De MC20 Maserati per Maserati is niet zomaar een auto, maar een symbool van de rijke traditie en toekomst van het merk. Het is een eerbetoon aan het erfgoed van de familie en een waar collector’s item, dat generaties lang zal worden gekoesterd.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com