(Bron: Renault Group)

Renault Group en Suez slaan opnieuw de handen in elkaar om de circulaire economie in de Europese autosector te versnellen. In deze strategische samenwerking neemt Suez een belang van 20% in The Future Is NEUTRAL, een dochteronderneming van Renault die zich richt op het sluiten van de materiaalkringlopen binnen de autosector. Renault behoudt een belang van 80%. Deze operatie brengt in totaal 140 miljoen euro op om de ontwikkeling van circulaire oplossingen te ondersteunen.

Focus op de circulaire autosector

The Future Is NEUTRAL, opgericht door Renault Group, wil dé referentie worden op het gebied van circulaire economie in de autosector. Het platform biedt een geïntegreerde aanpak voor de volledige levenscyclus van voertuigen, van productie tot recycling. Dankzij de samenwerking tussen Renault en Suez zal de onderneming haar activiteiten versnellen en uitbreiden om de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen te verminderen.

Luca de Meo, CEO van Renault Group, benadrukt dat deze samenwerking de relevantie van hun circulaire model bevestigt: “Samen met Suez zullen we sneller onze doelen bereiken en oplossingen ontwikkelen voor gesloten-lusrecyclage van materialen, van auto naar auto.”

Rol van Suez in de samenwerking

Suez, marktleider in afvalbeheer en recyclage, brengt zijn uitgebreide expertise in autorecyclage in. Het bedrijf ondersteunt al langer spelers in de autosector bij hun ecologische transitie. Sabrina Soussan, CEO van Suez, verklaart: “Het veiligstellen van de bevoorrading met secundaire grondstoffen wordt een belangrijke uitdaging voor de komende jaren, en deze samenwerking zal een sleutelrol spelen in het behalen van die doelen.”

Het ‘car-to-car’-model versnellen

Het doel van de samenwerking tussen Renault en Suez is de ontwikkeling van een circulaire waardeketen voor de autosector, waarbij materialen van afgedankte voertuigen worden gerecycleerd om nieuwe auto’s te produceren. Dit zogeheten ‘car-to-car’-model moet de impact op natuurlijke hulpbronnen verminderen en de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen verkleinen.

Renault draagt bij door zijn kennis van voertuigproductie en -levenscycli in te zetten, evenals de capaciteiten van de Refactory in Flins, Europa’s grootste fabriek voor circulaire economie in de automobielindustrie. Suez voegt daar zijn expertise in materiaalinzameling, sortering en recycling aan toe.

Toekomstplannen en uitdagingen

De oprichters van The Future Is NEUTRAL willen niet alleen bestaande activiteiten opschalen, maar ook nieuwe oplossingen ontwikkelen voor de recyclage van batterijen, een steeds belangrijker onderdeel in de elektrische autosector. Met de combinatie van industriële schaal en technologische knowhow wil Renault de circulaire economie van de autosector transformeren en deze toegankelijk maken voor alle spelers, van fabrikanten tot verdelers en verzekeraars.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com