(Bron: Renault)

Renault zet met het nieuwe demomodel Emblème een belangrijke stap in de richting van koolstofarme mobiliteit. Deze gezinsauto, die 90% minder CO2-equivalent (CO2e) uitstoot over zijn volledige levenscyclus, belichaamt Renault’s ambitie om tegen 2040 netto koolstofneutraal te zijn in Europa en tegen 2050 wereldwijd. Het Emblème-model is ontworpen om duurzaamheid en innovatie samen te brengen, zonder in te boeten op stijl en prestaties.

Een krachtige ‘shooting brake’

De Renault Emblème is een elegante ‘shooting brake’, ontworpen met vloeiende lijnen om de aerodynamica en efficiëntie te optimaliseren. De auto is 4,80 meter lang en biedt voldoende ruimte voor gezinnen, terwijl hij ook een sportief uiterlijk behoudt dankzij zijn slanke vorm en innovatieve ontwerpdetails. Voorbeelden hiervan zijn de verborgen ruitenwissers, ingewerkte deurgrepen en een vlakke bodem die de luchtweerstand drastisch vermindert. Met een Cx-waarde van 0,25 is het voertuig uiterst efficiënt door de lucht.

Dual-energy-aandrijving

De Renault Emblème beschikt over een dual-energy-aandrijfsysteem dat een elektrische 40 kWh-batterij combineert met een waterstofbrandstofcel. Dit zorgt voor een rijbereik tot 1.000 kilometer, waarbij lange ritten mogelijk zijn zonder de noodzaak van lange laadbeurten. Dankzij een waterstoftank van 2,8 kilogram kan de auto in minder dan vijf minuten worden bijgetankt, waardoor hij zeer geschikt is voor lange afstanden.

Innovatie en samenwerking

Om deze revolutionaire wagen te ontwikkelen, werkte Renault samen met meer dan twintig partners, waaronder Ampere en het BWT Alpine F1 Team. De ontwikkeling van het Emblème-model markeert een nieuwe manier van werken voor Renault, waarbij de expertise van verschillende partners en leveranciers wordt gecombineerd om de uitstoot drastisch te verlagen. De auto wordt onthuld op het Autosalon van Parijs 2024, waar Renault het volledige concept en de technologische innovaties zal presenteren.

Een stap naar koolstofneutrale toekomst

De Renault Emblème is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een symbool van Renault’s toewijding aan een duurzamere toekomst. Met 90% minder CO2e-uitstoot, van productie tot recyclage, biedt de Emblème een duidelijk antwoord op de uitdagingen van klimaatverandering. Het toont aan dat elektrische mobiliteit gecombineerd met waterstoftechnologie de toekomst van duurzame auto’s is.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com