Ilse heeft de nieuwe Mazda CX-80, het vlaggenschip van Mazda’s Europese SUV-lijn getest, hij biedt luxe, ruimte en geavanceerde technologie. Met indrukwekkende afmetingen, hoogwaardige materialen en krachtige motoren, zowel hybride als diesel, is de CX-80 ontworpen om te voldoen aan de eisen van moderne autobezitters. Dit model combineert een stijlvol design met de nieuwste technologieën voor comfort en veiligheid, waaronder flexibele zitconfiguraties en uitgebreide connectiviteitsopties, waardoor het een uitstekende keuze is voor gezinnen en avontuurlijke reizigers.

(Tekst: Ilse Bauwens / foto: Mazda)

De All-New Mazda CX-80 – Het Nieuwe Topmodel voor Mazda

Mazda heeft de onthulling van zijn nieuwste aanwinst, de CX-80, met veel trots gepresenteerd. Na de succesvolle lancering van de CX-60, voegt de CX-80 zich als het tweede model uit de ‘Large Product Group’ toe aan het Europese gamma van Mazda. Dit model belooft een perfecte mix van luxe, ruimte en geavanceerde technologieën, en is daarmee een ideale keuze voor de moderne autobezitter die op zoek is naar een premium SUV-ervaring.

Ruimste Wagen in het Europese Mazda-Gamma

De Mazda CX-80 onderscheidt zich met zijn indrukwekkende afmetingen. Met een totale lengte van 4.995 mm, een breedte van 1.890 mm en een hoogte van 1.710 mm, is deze SUV niet alleen een van de grootste in zijn segment, maar biedt hij ook een uitzonderlijke flexibiliteit. Ten opzichte van de CX-60 is de CX-80 250 mm langer, 24 mm hoger en heeft hij een wielbasis die met 250 mm is toegenomen. Deze afmetingen vertalen zich direct naar een zeer ruime 3-zetelrij, perfect voor gezinnen en avontuurlijke reizigers.

Een Progressief Design met Luxe Accenten

De CX-80 is vervaardigd in Japan en belichaamt Mazda’s progressieve designfilosofie. Het voertuig straalt elegantie uit met de iconische Kodo Soul of Motion-stijl, die beweging en dynamiek uitdrukt, zelfs wanneer het stil staat. Nieuwe exterieurkleuren zoals Artisan Red en Melting Copper zorgen voor een frisse uitstraling, terwijl de gepolijste grijze 20-inch lichtmetalen velgen een sportieve toets geven aan het geheel.

Een Interieur van Uitzonderlijke Kwaliteit

Stap binnen in de CX-80 en je wordt omringd door luxe. Het brede instrumentenbord is uitgerust met een 12,3 inch centraal infotainmentscherm dat naadloos integreert met de bedieningselementen. De extra brede middenconsole biedt volop opbergmogelijkheden, en met USB-C aansluitingen op alle zitrijen blijft iedereen verbonden, ongeacht waar ze zitten. De airco met drie zones garandeert dat elke passagier zijn eigen comfort kan instellen.

Kopers kunnen kiezen uit twee luxe uitvoeringen: de Takumi, die zich onderscheidt door zijn witte nappaleder bekleding, esdoornhout en Japanse ‘hangende stiknaden’, of de sportieve Homura, die een zwart interieur in nappaleder en pistoolgrijze afwerking biedt. Dit geeft de CX-80 een premium uitstraling die normaal gesproken gereserveerd is voor luxe SUV’s.

Flexibele Zitconfiguraties en Indrukwekkend Koffervolume

Een van de grootste troeven van de CX-80 is de flexibiliteit in zitconfiguraties. Klanten kunnen kiezen voor een volledige achterbank met 7 zitplaatsen, Captain’s seats met een middengang voor 6 zitplaatsen, of Captain’s seats met een middenconsole, eveneens voor 6 zitplaatsen. Het koffervolume is fenomenaal: met alle zitplaatsen rechtop biedt de CX-80 258 liter bagageruimte, maar met de derde rij ingeklapt is dat al 687 liter, en wanneer ook de tweede rij wordt neergeklapt, zelfs tot 1.221 liter. Dit maakt de CX-80 bijzonder geschikt voor gezinnen en avonturiers die veel bagage moeten meenemen.

Geavanceerde Uitrusting voor Veiligheid en Comfort

Mazda heeft de CX-80 uitgerust met state-of-the-art technologieën om de rijervaring te verbeteren. Het Driver Personalisation System stelt in de eerste plaats de bestuurdersstoel perfect af en herkent telkens de instellingen voor de verschillende bestuurders. Daarnaast past het ook de instellingen voor muziek, airco, navigatie en externe apps aan op basis van de voorkeuren van de bestuurder, allemaal met spraakbesturing via Alexa. De connectiviteit is eveneens geoptimaliseerd via Mazda Connect, Apple CarPlay en Android Auto, zodat je altijd verbonden blijft.

Veiligheid is een prioriteit voor Mazda en de CX-80 is geen uitzondering. Het voertuig is voorzien van alle moderne veiligheidssystemen, waaronder Smart Brake Support, Emergency Lane Keeping, en een unieke alarmfunctie voor de achterbank, die ervoor zorgt dat passagiers niet vergeten worden. De Hill Descent Control en de CTS-ondersteuningsfunctie zorgen voor extra gemoedsrust bij het rijden in uitdagende omstandigheden.

Krachtige en Efficiënte Aandrijflijnen

De CX-80 biedt keuze uit twee krachtige aandrijflijnen, beide uitgerust met een 8-speed automaat en i-Activ All-Wheel Drive. De E-Skyactiv PHEV beschikt over een 2,5 liter benzinemotor, gecombineerd met een elektromotor die samen goed is voor een totaal systeemvermogen van 327 pk. Dit model heeft een topsnelheid van 195 km/u en kan in slechts 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u versnellen. Met een brandstofverbruik van slechts 1,6 ltr/100 km en een CO2-uitstoot van 36 gr/km (gemengde WLTP-cyclus), biedt deze versie een actieradius van 60 km op elektriciteit.

Voor wie de voorkeur geeft aan diesel, is er de E-Skyactiv Diesel variant. Met een krachtige 3,3 liter dieselmotor en een M-hybrid boost van 254 pk, kan dit model een topsnelheid van 219 km/u bereiken en in 8,4 seconden van 0 naar 100 km/u versnellen. Het brandstofverbruik ligt tussen de 5,7 en 5,8 ltr/100 km met een CO2-uitstoot van 148 tot 151 gr/km (gemengde WLTP-cyclus).

Prijs en Beschikbaarheid

De lanceringsprijs voor de Mazda CX-80 in België begint net onder de 60.000 euro voor beide motorisaties in de Exclusive-line. Dit maakt de CX-80 niet alleen een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar ruimte en luxe, maar ook voor diegenen die waarde hechten aan geavanceerde technologieën en veiligheid.

Met de CX-80 zet Mazda een nieuwe standaard in de wereld van grote SUV’s. Dit model biedt de perfecte combinatie van stijl, ruimte, comfort en innovatieve technologieën, en is daarmee een uitstekende keuze voor de moderne autobezitter die geen compromissen wil sluiten. De toekomst van het SUV-segment begint hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com