(Bron: Smart)

Afgelopen zomer werd de volledig elektrische smart #5 onthuld, wij willen hem jou natuurlijk niet onthouden. Dit nieuwe model, een middelgrote premium SUV, markeert een belangrijke uitbreiding van het gamma van smart, dat zich volledig richt op elektrische voertuigen. Met dit model wil smart inspelen op de groeiende vraag naar premium elektrische voertuigen die niet alleen op de weg, maar ook offroad uitblinken.

Een nieuwe stap in het premium segment

De smart #5 is de derde volledig elektrische SUV van het merk, na de #1 en #3 modellen. Dirk Adelmann, CEO van smart Europe, benadrukte tijdens de lancering het belang van dit nieuwe model voor de uitbreiding van smart in het segment van middelgrote premium SUV’s. “Dit voertuig vertegenwoordigt niet alleen een nieuw niveau van premium voor smart, maar ook een kans om nieuwe mogelijkheden te verkennen op het gebied van elektrische mobiliteit”, verklaarde Adelmann. Met de #5 biedt smart een premium ervaring door een combinatie van innovatieve technologieën en een modern, luxueus design.

Stijl en innovatie

Het design van de smart #5 is een samenwerking tussen smart en Mercedes-Benz, en dit is duidelijk te zien in het uiterlijk van de wagen. Met een panoramisch halodak, frameloze deuren en een robuuste wielbasis van 2.900 mm straalt de wagen elegantie en kracht uit. De kenmerkende langwerpige koplampen en het slimme gebruik van kleuren in de spiegels en wieldoppen versterken het premium karakter.

Binnenin biedt de smart #5 een oase van comfort en luxe. De zero-gravity stoelen, bekleed met leder, bieden optimaal zitcomfort, terwijl passagiers achterin kunnen genieten van verwarmde lederen zetels, verstelbare rugleuningen en een elektrisch zonnescherm. Dankzij details zoals eikenhouten bekleding en hoogwaardige designelementen ademt het interieur klasse en verfijning.

Technologie en comfort gaan hand in hand

Centraal in de rijervaring van de smart #5 staat de geavanceerde cockpit, uitgerust met een 25,6-inch Augmented Reality Head-up Display en meerdere AMOLED-schermen. Bestuurders kunnen de slimme spraakassistent gebruiken om eenvoudig toegang te krijgen tot functies zoals navigatie, muziek en klimaatbeheersing. Bovendien zorgt de krachtige AMD V2000-chip voor een vloeiende en responsieve gebruikerservaring, ondersteund door de Unreal engine voor real-time effecten.

Elektrische prestaties van topniveau

De smart #5 beschikt over een indrukwekkend 800-volt platform, wat zorgt voor snelle laadtijden en een uitzonderlijke actieradius van meer dan 740 km. Dankzij de 100 kWh batterij kan de wagen in slechts 15 minuten tot 70% worden opgeladen. Bovendien zijn er meerdere rijmodi beschikbaar voor verschillende terreinen, zoals zand, sneeuw en modder.

Premium partnerships

In lijn met het thema “Open Your Mind” heeft smart strategische samenwerkingen aangekondigd met onder andere Trek en HEIMPLANET, die producten hebben ontwikkeld die perfect aansluiten bij het avontuurlijke en premium karakter van de #5. Trek heeft bijvoorbeeld een racefiets ontworpen, geïnspireerd op het design van de wagen, terwijl HEIMPLANET een speciale tent heeft gecreëerd.

Ook op het gebied van audio wordt er niets aan het toeval overgelaten. Dankzij de samenwerking met Sennheiser is de #5 uitgerust met een hoogwaardig audiosysteem dat een meeslepende geluidservaring biedt.

Avatar

Door Patrick

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com