McLaren heeft de lat opnieuw hoger gelegd met de introductie van de McLaren W1. Deze supercar, gelanceerd op het 50-jarig jubileum van McLaren’s eerste Formule 1-wereldkampioenschap, belichaamt alles wat een supercar moet zijn: ongekende kracht, compromisloze prestaties en een pure verbinding tussen bestuurder en machine.

(Bron: McLaren)

Epische kracht

De McLaren W1 is uitgerust met een volledig nieuwe High-Performance Hybrid Powertrain, die bestaat uit de MHP-8 V8-motor en een gloednieuwe E-module. Met een verbluffend vermogen van 1.275 pk en een acceleratie van 0 naar 200 km/u in slechts 5,8 seconden, is dit de snelst accelererende straatlegale McLaren ooit. Deze krachtbron is niet alleen krachtig, maar ook uiterst responsief dankzij de combinatie van directe injectie en F1-geïnspireerde batterijtechnologie.

Prestaties overal

De W1 levert topprestaties zowel op de weg als op het circuit. Met een ongeëvenaarde vermogen-gewichtsverhouding van 911 pk per ton en een geavanceerd aerodynamisch systeem, is de W1 perfect gebalanceerd voor ultieme controle. De geïntegreerde aerodynamica, met de innovatieve McLaren Aerocell en de Active Long Tail, genereert 1.000 kg neerwaartse druk, waardoor de auto fenomenale grip en stabiliteit biedt, ongeacht de snelheid.

Vormgevende aerodynamica

De McLaren W1 introduceert baanbrekende aerodynamica. De McLaren Aerocell, een ultralichte monocoque van koolstofvezel, verbetert de luchtstroom rond de auto, terwijl de verlengbare Active Long Tail in race-modus de aerodynamische efficiëntie naar nieuwe hoogten tilt. Het resultaat is een auto die in staat is om fysica te tarten, met 5 keer meer neerwaartse druk in race-modus dan in normale straatmodus.

Authentiek supercartheater

Zoals elke McLaren, is de W1 onmiddellijk herkenbaar dankzij zijn sculpturale lijnen en race-afgeleide geluid. Het interieur is volledig ontworpen rond de bestuurder, met de focus op comfort en zichtbaarheid. De innovatieve McLaren InnoKnit technologie combineert interieurverlichting en geluid in één naadloos oppervlak, waardoor gewicht wordt bespaard zonder in te boeten aan prestaties.

Pure rijervaring

Met zijn hydraulische stuurinrichting, Formule 1-geïnspireerde ophanging en achterwielaandrijving biedt de W1 een ongeëvenaarde rijervaring. De perfecte gewichtsverdeling en de brute kracht op de achteras zorgen voor een unieke verbinding tussen de bestuurder en de weg. Het McLaren MCCR+ remsysteem zorgt voor adembenemende stopkracht, waardoor elke rit een waar genot is.

0-100 km/h (0-62 MPH)2.7s
0-200 km/h (0-124 MPH)5.8s
1/4 Mile (0-400m)<9.6s
Top Speed350 km/h (217 MPH)
100-0 km/h (62-0 MPH)29 m (95 ft)
200-0 km/h (124-0 MPH)100 m (328 ft)
PowertrainV8 90° 4.0L
TechnologyTwin-turbocharged V8 high performance hybrid
Max power1275 PS (1258 bhp)
Max torque1340 Nm (988 lb ft)
E-Motor
Battery type
Transmission8-speed DCT with E-Reverse
Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com