Peugeot brengt dit jaar zijn volledige elektrische gamma naar de Autosalon van Parijs 2024, met als hoogtepunt de wereldpremière van de PEUGEOT E-408. Daarnaast worden de nieuwe E-3008 en E-5008 gepresenteerd, twee modellen die opvallen door hun indrukwekkende actieradius. Bovendien laat Peugeot enkele baanbrekende technologieën zien, zoals het revolutionaire Hypersquare stuursysteem en de i-Cockpit® van de nieuwste generatie.

Bron: Peugeot

Breedste aanbod van elektrische voertuigen

Peugeot streeft ernaar een Europese leider te worden op het gebied van elektrische voertuigen. Met de introductie van de PEUGEOT E-408 breidt het merk zijn al indrukwekkende aanbod verder uit. Peugeot biedt nu het breedste elektrische gamma onder de Europese automerken met twaalf modellen: negen personenwagens en drie bedrijfsvoertuigen. Het merk focust daarbij op drie kernwaarden:

  • Allure: stijlvol, dynamisch en gedurfd design.
  • Emotion: rijplezier staat centraal.
  • Excellence: hoogwaardige prestaties en kwaliteit.

Om de transitie naar elektrisch rijden te vergemakkelijken, biedt Peugeot ook hybride en plug-in hybride versies van elk elektrisch model aan. Daarnaast krijgen eigenaars met het ALLURE CARE-programma een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer op de elektrische aandrijflijn, wat voor extra gemoedsrust zorgt.

De elektrische line-up in Parijs

Peugeot stelt een indrukwekkende line-up van volledig elektrische voertuigen voor op de Autosalon. Enkele van de modellen die in de spotlights staan:

  • PEUGEOT E-208: De bestverkochte elektrische auto van Frankrijk in 2024, met een rijbereik tot 410 km.
  • PEUGEOT E-2008: Compacte SUV die elegantie combineert met wendbaarheid en prestaties.
  • PEUGEOT E-308: Een perfecte balans tussen dynamiek, futuristisch design en functionaliteit.
  • PEUGEOT E-3008: Deze vernieuwde Fastback SUV biedt een Long Range-versie met een bereik van 700 km, en introduceert de nieuwe Panoramic i-Cockpit®.
  • PEUGEOT E-5008: Een zevenzitter-SUV met een actieradius van 668 km, die comfort en technologie combineert.
  • PEUGEOT E-408: Wereldpremière van deze fastback met een uniek design en uitzonderlijke efficiëntie.

Bezoekers kunnen niet alleen statische modellen bewonderen, maar ook testritten maken bij La Seine Musicale in Boulogne-Billancourt.

Technologische innovaties

Peugeot onthult ook het INCEPTION Concept, dat de toekomstvisie van het merk symboliseert. Dit concept biedt een luxe en duurzame rijervaring met een vlakke vloer dankzij het STLA BEV-platform en comfortabele zetels die aanvoelen als een lounge. Het design behoudt de kernwaarden van Peugeot, maar legt nieuwe accenten op duurzaamheid door innovatieve technieken voor gewichtsbesparing en grondstoffenbeheer.

Daarnaast toont Peugeot de evolutie van de bestuurderservaring met het Hypersquare stuursysteem. Dit revolutionaire stuur verbetert de ergonomie en biedt een intuïtievere rijervaring. Bezoekers kunnen deze technologie ervaren via een simulator. Tegen 2026 zullen de Hypersquare en het vernieuwde i-Cockpit® worden geïntegreerd in productievoertuigen.

Entertainment en partnerschappen

De Autosalon van Parijs biedt ook tal van activiteiten en evenementen. Bezoekers kunnen deelnemen aan WEC-evenementen en kennis maken met de coureurs van de PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar. Verder zijn er ontmoetingen met de spelers van de rugbyclub Stade Toulousain en fototentoonstellingen van Yellow Korner en Laurence Laborie. Ook Peugeots samenwerkingen met organisaties zoals Under The Pole en Born Free, die zich inzetten voor milieubescherming en biodiversiteit, worden belicht.

De Autosalon van Parijs vindt plaats van 14 tot en met 20 oktober 2024 in het Paris Expo Porte de Versailles in Parijs.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com