Renault heeft opnieuw leven geblazen in een van zijn meest herkenbare modellen, de Twingo, met de onthulling van de Twingo E-Tech Electric prototype. Deze volledig elektrische versie blijft trouw aan de speelse geest van de originele Twingo uit 1992, maar is volledig afgestemd op de moderne tijd. De auto werd voor het eerst onthuld in november 2023 en zal zijn debuut maken voor het publiek tijdens de Paris Motor Show, van 14 tot 20 oktober 2024.

Bron: Renault

Terug naar de roots: een elektrische stadsauto zonder compromissen

De eerste generatie van de Twingo stond bekend om zijn minimalistische design en wendbaarheid, en deze nieuwe elektrische variant behoudt die kenmerken. De Twingo E-Tech Electric is ontworpen voor stadsrijden, met een compacte footprint die het verkeer en smalle straatjes moeiteloos aankan. Wat meteen opvalt is de monovolume-silhouet met een vaste glazen dak dat het interieur overspoelt met daglicht. De vijf deuren maken hem praktisch voor dagelijks gebruik.

Een knipoog naar het verleden, met oog voor de toekomst

Verschillende details van het prototype zijn een hommage aan het originele model. Zo zijn de ronde handgrepen en de karakteristieke koplampen geïnspireerd op de eerste Twingo, maar nu met een moderne twist zoals zwevende LED-ringen. Ook aan de achterkant zijn de achterlichten in dezelfde vorm als de koplampen, wat een hoogtechnologisch gevoel geeft aan het ontwerp.

De achterzijde van de auto is een subtiele verwijzing naar de originele Twingo, met het herkenbare zwarte randje rond de achterruit. De Twingo-belettering op de koffer voegt een vrolijk detail toe aan het geheel, terwijl de protruderende achterlichten het ontwerp een modern randje geven.

Praktisch en eigenzinnig

Met zijn expressieve en vriendelijke uiterlijk lijkt de Twingo E-Tech Electric meer op een persoonlijkheid dan enkel een voertuig. De combinatie van de modern gestileerde koplampen en het herkenbare silhouet maakt de auto niet alleen aantrekkelijk, maar ook uniek. De speelse en eigenzinnige uitstraling doet meteen denken aan de originele Twingo, maar dan met een futuristisch randje.

Toekomstige productie: elektrische mobiliteit voor iedereen

De Twingo E-Tech Electric is meer dan een showcar. Het prototype vormt de basis voor de productieversie, die naar verwachting in 2026 op de markt komt met een startprijs van minder dan €20.000. Deze prijs maakt elektrische mobiliteit toegankelijker dan ooit, in lijn met Renault’s doel om elektrische wagens betaalbaar te maken voor een breed publiek.

Renault voegt de Twingo E-Tech Electric toe aan zijn groeiende elektrische gamma, dat ook de Renault 5 E-Tech Electric, Renault 4 E-Tech Electric, Megane E-Tech Electric en Scenic E-Tech Electric omvat. Dit laat zien dat Renault zich volledig inzet voor een elektrische toekomst, zonder zijn historische roots te vergeten.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com