Static photo, Colour: Malpelo blue metallic

Met de lancering van de volledig elektrische Audi A6 e-tron zet Audi een nieuwe standaard voor de hogere middenklasse. Dit model combineert een emotioneel, vooruitstrevend design met uitmuntende aerodynamica en een indrukwekkend rijbereik van meer dan 750 kilometer. Verkrijgbaar als Sportback en Avant, markeert deze elektrische A6 het begin van een nieuw hoofdstuk voor het merk in de e-mobiliteit.

Bron: Audi

Een design dat de aandacht trekt

Het ontwerp van de Audi A6 e-tron is zowel elegant als progressief, met een gestroomlijnd exterieur en een interieur dat gericht is op de inzittenden. De koplampen, brede grille en strakke lijnen zorgen voor een dynamische uitstraling. Audi’s design-DNA komt ook tot uiting in de “quattro-blisters”, die de sportieve uitstraling van het voertuig benadrukken. De sportieve en gestroomlijnde daklijn van de Avant en de opvallende spoilerlip bij de Sportback dragen bij aan de krachtige look van beide modellen.

Aerodynamica en rijbereik

De aerodynamische perfectie van de Audi A6 e-tron is indrukwekkend. De Sportback bereikt een Cx-waarde van 0,21, de beste in Audi’s portfolio, terwijl de Avant een Cx-waarde van 0,24 behaalt. Dit zorgt niet alleen voor een lager energieverbruik, maar ook voor een groot rijbereik. Met een rijbereik van meer dan 750 kilometer en een snel oplaadsysteem dat in slechts tien minuten tot 310 kilometer kan bijladen, is de Audi A6 e-tron ideaal voor langeafstandsrijders.

Innovatieve technologie

De A6 e-tron zit vol met innovatieve technologieën, zoals tweede generatie digitale OLED-achterlichten die zorgen voor een gepersonaliseerde en veilige rijervaring. Het interieur is ontworpen voor comfort, met een MMI-panoramadisplay en optionele Augmented Reality Head-up Display. Het optionele glazen panoramadak kan van transparant naar ondoorzichtig schakelen met een druk op de knop, wat extra luxe toevoegt aan het rijcomfort.

Uitstekende rijdynamiek en comfort

De adaptieve luchtvering biedt een perfecte balans tussen comfort en sportieve prestaties, terwijl de achterwielaandrijving of quattro-vierwielaandrijving voor maximale rijdynamiek zorgt. Met krachtige elektromotoren, een topsnelheid van 210 km/u voor de A6 e-tron en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,9 seconden voor de S6 e-tron, biedt dit model de sportieve rijervaring die je van Audi mag verwachten.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com