De nieuwe Maserati GT2 Stradale brengt de kracht van de GT2 naar de openbare weg. Dit is de straatlegale versie van de racewagen die Maserati terugbracht naar het circuit. Een perfecte fusie van de elegante kant van Maserati en hun rijke racegeschiedenis, belooft de GT2 Stradale superieure prestaties en comfort, zelfs geschikt voor dagelijks gebruik.

Bron: Maserati

Het hart van de GT2 Stradale is de krachtige 3.0-liter V6 Nettuno-motor, goed voor 640 pk. Dit maakt het de krachtigste Maserati met een verbrandingsmotor voor de openbare weg. Met een topsnelheid van 324 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden, levert deze auto pure sensatie.

De GT2 Stradale biedt geavanceerde aerodynamica en een nieuwe CORSA Drive Mode voor een volledige race-ervaring. Deze nieuwe Maserati heeft een lichtere carrosserie dan de MC20, met 60 kg minder gewicht en een verfijnde balans van 500 kg neerwaartse kracht bij 280 km/u, wat zorgt voor ongekende prestaties op de weg en het circuit.

Van circuit naar straat

De Maserati GT2 Stradale is ontwikkeld naast de MC20 en de GT2, wat betekent dat het raceteam dezelfde technologie heeft gebruikt voor deze wegversie. Dankzij de krachtige Nettuno-motor en de dubbele turbo’s, is het een van de meest responsieve en efficiënte modellen in zijn klasse. Deze innovatie stamt rechtstreeks uit Maserati’s racesucces, waaronder hun recente overwinning in het Fanatec GT2 European Series Championship in 2023.

Innovatief design en prestaties

Met zijn geraffineerde koolstofvezelchassis, geavanceerde aerodynamische kenmerken en het gebruik van exclusieve materialen, is de GT2 Stradale zowel een sportwagen als een kunstwerk. Het gestroomlijnde ontwerp verbetert niet alleen de prestaties, maar geeft de auto een agressieve en toch elegante uitstraling. Dit model, ontworpen door het Maserati Centro Stile-team, biedt een compleet nieuwe dimensie in het rijden, speciaal gemaakt voor de meest veeleisende liefhebbers.

De GT2 Stradale is beschikbaar in exclusieve kleuren zoals Nero Essenza, Blu Infinito en Digital Aurora Matte, wat bijdraagt aan de dynamische en sportieve look van de wagen.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com