Leapmotor, het Chinese merk voor elektrische voertuigen, maakt zijn debuut op de 90ste editie van het prestigieuze Autosalon van Parijs. Dit evenement volgt slechts enkele weken na de succesvolle lancering van de joint venture Leapmotor International in Milaan, geleid door Stellantis. Het doel van dit partnerschap is om betaalbare en hoogwaardige elektrische voertuigen naar de wereldwijde markt te brengen.

Bron: Stellantis

Werelddebuut van de Leapmotor B10

Op het Autosalon maakt Leapmotor indruk met de onthulling van de B10, een C-SUV die is ontworpen om te concurreren op de Europese markt. Dit nieuwe model maakt gebruik van de geavanceerde LEAP 3.5 architectuur en introduceert innovatieve technologieën voor een verbonden en duurzame rijervaring. Met zijn moderne ontwerp en indrukwekkende prestaties wil de B10 voldoen aan de verwachtingen van Europese consumenten die op zoek zijn naar betaalbare nieuwe energievoertuigen (NEV’s).

Innovatie en veelzijdigheid met de C16

Naast de B10 presenteert Leapmotor ook de C16, een elektrische SUV met veel ruimte voor gezinnen. De C16 biedt plaats aan maximaal zes passagiers in een 2+2+2 opstelling en heeft een geavanceerd 800 V SiC-platform dat snelladen mogelijk maakt. In slechts 15 minuten kan de batterij van 30% naar 80% worden opgeladen. Het interieur biedt luxe met een 15,6-inch HD-scherm, Dolby Atmos-geluid en een panoramisch zonnedak. De combinatie van een minimalistisch design en toptechnologie maakt van de C16 een ideale keuze voor moderne gezinnen.

Slimme stadsoplossing: de Leapmotor T03

De compacte T03, ideaal voor stadsgebruik, biedt een uitstekende rijervaring in het A-segment met een actieradius van 265 km (WLTP). De auto combineert wendbaarheid met een verrassend ruime binnenruimte, waardoor hij een slimme keuze is voor stedelijke mobiliteit. De T03 werd bekroond met de eerste plaats in de Initial Quality Study van JD Power binnen het segment van compacte elektrische voertuigen.

C10: gezinsvriendelijke D-SUV

De C10 SUV biedt een optimale rijervaring voor gezinnen met zijn LEAP 3.0 architectuur en geavanceerde functies zoals het Cell-to-Chassis (CTC) 2.0 systeem. Met een actieradius van 420 km (WLTP) en een ruime binnenruimte biedt de C10 zowel veiligheid als comfort. De bekleding voldoet aan strenge milieunormen en het voertuig won al diverse designprijzen, waaronder de “Gold Award 2024” op de Franse Design Award.

Europese expansie en toekomstplannen

Leapmotor breidt zijn aanwezigheid in Europa snel uit, met verkooppunten in onder andere België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Spanje. De samenwerking met Stellantis, waarbij Leapmotor gebruik kan maken van hun distributiekanalen, zal het aantal verkooppunten tegen eind 2024 verhogen naar 350. Er wordt verwacht dat Leapmotor de komende jaren elk jaar een nieuw model introduceert om de marktpositie verder te versterken.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com