Honda Introduces Next-generation Technologies for Honda 0 Series Models at Honda 0 Tech Meeting 2024

Honda heeft tijdens de ‘Honda 0 Tech Meeting 2024’ nieuwe technologieën gepresenteerd die toegepast zullen worden op de aankomende Honda 0-serie. Deze volledig elektrische modelreeks wordt vanaf 2026 wereldwijd geïntroduceerd en omvat innovatieve benaderingen die draaien om de kernwaarden: dun, licht en wijs. Honda wil hiermee een nieuwe standaard zetten in de ontwikkeling van elektrische voertuigen (EV’s) door efficiëntie, rijplezier en technologie naadloos te combineren.

Bron: Honda

Innovatieve benadering: dun en licht

Met de ontwikkeling van de Honda 0-serie zet het bedrijf in op een ontwerpfilosofie die voertuigen dunner en lichter maakt. Het nieuwe EV-platform maakt gebruik van ultrasterk staal en een dun accupakket, wat resulteert in een lager zwaartepunt en een betere rijstabiliteit. Dit, gecombineerd met een compacte e-Axle die motor en omvormer efficiënt samenbrengt, zorgt voor sportief rijden en maximale energie-efficiëntie. Ook heeft Honda een aerodynamisch systeem ontwikkeld dat automatisch de luchtweerstand aanpast, wat de prestaties en het bereik van de voertuigen verder verbetert.

Wijs: slimme technologieën en ADAS-systemen

De “wijze” benadering omvat de integratie van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en geautomatiseerd rijden tot op Level 3. Hiermee kunnen bestuurders in specifieke situaties, zoals files, hun aandacht van de weg afwenden. Met behulp van LiDAR-technologie en geavanceerde sensoren worden risico’s nauwkeurig ingeschat en vermeden. Bovendien introduceert Honda OTA-updates om de functionaliteiten van de voertuigen voortdurend te verbeteren, zodat klanten steeds kunnen profiteren van de nieuwste technologieën.

Verbeterd rijplezier en energiebeheer

Honda blijft inzetten op een uniek rijplezier door een gevoel van eenheid tussen bestuurder en voertuig te creëren. Dankzij geïntegreerde by-wire-besturing en een innovatief energiebeheersysteem biedt de Honda 0-serie zowel sportief rijden als een comfortabele actieradius tot 482 km. Het energieverbruik wordt geoptimaliseerd door efficiënte verwarming en warmtepompsystemen, waardoor ook in winterse omstandigheden het rijbereik wordt gemaximaliseerd.

Digitale gebruikerservaring (UX)

De digitale gebruikerservaring krijgt een centrale rol in de Honda 0-serie, met slimme IVI-systemen en gepersonaliseerde spraakassistenten. Het infotainmentsysteem wordt eenvoudiger en intuïtiever, terwijl geavanceerde beeldherkenning de situatie van de gebruiker begrijpt en proactief ondersteuning biedt. Met XR-technologie introduceert Honda nieuwe mogelijkheden zoals virtuele ride-sharing-ervaringen en interactieve entertainmentdiensten.

Toekomstplannen en uitbreidingen

Op de CES 2024 presenteerde Honda twee conceptmodellen van de Honda 0-serie: de Saloon en de Space-Hub. In 2026 komt het eerste productiemodel op de markt, dat dicht bij het oorspronkelijke concept zal blijven. Tegen 2030 zullen er in totaal zeven modellen van de Honda 0-serie beschikbaar zijn, variërend van compacte tot grote voertuigen. Tijdens CES 2025 wordt een nieuw model uit de serie verwacht.

Met deze ontwikkelingen wil Honda zijn positie in de EV-markt versterken en klanten wereldwijd inspireren met innovatieve mobiliteitsoplossingen.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com