BMW zorgt opnieuw voor opwinding bij autoliefhebbers en verzamelaars met de aankondiging van een gelimiteerde productie van de BMW Skytop. Deze stijlvolle tweezitter, die zijn debuut maakte als de BMW Concept Skytop op het prestigieuze Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024 aan het Comomeer, krijgt een productie van slechts 50 exemplaren. De positieve respons op de designstudie tijdens het evenement was de doorslaggevende factor voor BMW om dit unieke model daadwerkelijk op de markt te brengen.

Bron: BMW

Inspiratie voor de productie

Adrian van Hooydonk, hoofd van BMW Group Design, maakte het nieuws bekend tijdens een speciaal evenement in Milaan. Hier werd onthuld dat alle exemplaren van de BMW Skytop reeds hun toekomstige eigenaren hadden gevonden. “De BMW Skytop is een exotisch ontwerp dat rijplezier en elegantie op het hoogste niveau combineert,” aldus Van Hooydonk. De auto volgt de gelimiteerde BMW 3.0 CSL op, die in 2022 werd uitgebracht ter ere van het 50-jarig bestaan van BMW M GmbH.

Dynamiek en elegantie in een iconisch ontwerp

De BMW Skytop brengt een eerbetoon aan de geschiedenis van iconische BMW-roadsters zoals de BMW 507 en de BMW Z8. De auto ademt dynamiek en sportiviteit met zijn gespierde carrosserie en scherp gedefinieerde lijnen. Het ontwerp van de motorkap, met een uitgesproken pijlvorm en de kenmerkende “shark-nose,” roept herinneringen op aan de Z8, terwijl de strakke achterzijde het dynamische karakter benadrukt.

Onder de motorkap ligt de krachtigste V8-motor die BMW te bieden heeft: een 4,4-liter benzinemotor met een vermogen van 460 kW (625 pk). De auto sprint in slechts 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u, mede dankzij de intelligente xDrive-vierwielaandrijving en de achttraps Steptronic Sport-transmissie die zorgt voor optimale prestaties en stabiliteit.

Exclusief vakmanschap en hoogwaardige materialen

De exclusiviteit van de Skytop komt tot uiting in het verfijnde design en het gebruik van premium materialen. Een opvallend kenmerk is de lijn die vanaf de motorkap tot aan een aluminium balk op de kofferbak loopt, wat de dynamiek van de auto versterkt. Uniek geïntegreerde deurgrepen en lichtmetalen wielen met fijne spaakontwerpen dragen bij aan de elegante uitstraling. De BMW Skytop is uitgerust met slanke LED-koplampen en achterlichten, die speciaal voor dit model zijn ontwikkeld.

Het interieur biedt een ongeëvenaarde luxe met lederen zetels en kristallen accenten die een weelderige sfeer creëren. De brogue-afwerking van de lederen zetels, uitgevoerd in dezelfde kleur als het cabriodak, benadrukt de aandacht voor detail. Het dashboard is voorzien van een Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System en het BMW Live Cockpit Professional-systeem, dat alle relevante rij- en navigatie-informatie projecteert.

De BMW Skytop: een waardige aanvulling op de roadster-geschiedenis

Met de lancering van de Skytop zet BMW de traditie voort van legendarische roadsters. De beperkte oplage van 50 exemplaren maakt het model een gewild verzamelobject voor liefhebbers van exclusieve auto’s. Het unieke ontwerp, de krachtige prestaties en de sublieme afwerking maken de Skytop tot een moderne klassieker die BMW’s erfgoed van rijplezier en vakmanschap belichaamt.

Carvibes

Door Carvibes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com