Bijna zestig jaar na de iconische Renault 16 en veertig jaar na de revolutionaire Renault Espace, lanceert Renault de Symbioz, een gezinsauto die perfect inspeelt op de moderne eisen. Deze nieuwe wagen combineert compacte buitenafmetingen met een ruim interieur, uitgerust met de nieuwste technologieën. De Symbioz belichaamt de evolutie van Renault’s traditie van “auto’s om in te leven”, ontworpen om zich moeiteloos aan te passen aan het leven van gezinnen.

Bron: Renault

Een gezinswagen in een nieuw jasje

De Renault Symbioz volgt het erfgoed van modellen zoals de Renault 16 en de eerste Espace, die gekend waren voor hun modulariteit en aanpasbaarheid. Symbioz is ontworpen met hetzelfde DNA: een veelzijdige auto voor zowel korte stadsritten als lange gezinsuitstappen. Met een lengte van 4,41 meter en een koffervolume tot 624 liter, biedt hij ruimte zonder aan wendbaarheid in te boeten.

Symbioz biedt bovendien een flexibele achterbank en een vlakke laadvloer, waardoor het interieur snel kan worden aangepast aan de behoeften van het gezin. De wagen is ook licht van gewicht en uitgerust met de E-Tech hybrid 145-motor, wat hem tot een van de zuinigste wagens in zijn segment maakt.

Innovatieve technologieën

Symbioz is uitgerust met geavanceerde technologie, zoals het multimediasysteem OpenR Link met geïntegreerde Google-diensten. Het dak van Solarbay, dat segment per segment kan worden verduisterd, biedt de inzittenden een unieke rijervaring. Met stembediening via Google Assistant kan het glazen dak eenvoudig worden aangepast, wat zorgt voor optimaal comfort en een luxueus gevoel aan boord.

Daarnaast beschikt Symbioz over 29 rijhulpsystemen, waaronder adaptieve cruisecontrol en automatische noodstop, voor een ongekende veiligheid en gebruiksgemak.

Design: modern en verfijnd

Symbioz combineert het moderne design van Renault met verfijnde details. Het evenwichtige silhouet wordt versterkt door een geraffineerde achterzijde en een assertieve voorkant. De auto is beschikbaar in zeven kleuren, waaronder het opvallende Bleu Mercure en het iconische Rouge Flamme. De wielen van 18″ of 19″ geven de wagen een sportieve uitstraling en versterken het gevoel van dynamiek, zelfs wanneer de auto stilstaat.

Interieur: comfort en modulariteit

Het interieur van Symbioz straalt luxe en comfort uit, met zorgvuldig gekozen materialen en afwerkingsdetails die variëren per versie. De Techno, Esprit Alpine en Iconic uitvoeringen bieden elk een unieke sfeer, aangepast aan verschillende klantenprofielen. Het dashboard is strak vormgegeven, en de royale ruimte biedt een gevoel van openheid, mede dankzij het glazen Solarbay-dak. De achterbank kan 16 centimeter verschuiven, wat zorgt voor extra kofferruimte wanneer nodig, tot maar liefst 1.582 liter met neergeklapte achterstoelen.

Symbioz: perfect voor stad en gezin

Met zijn compacte afmetingen en wendbaarheid is Symbioz ideaal voor stedelijke omgevingen, terwijl hij voldoende ruimte en flexibiliteit biedt voor gezinnen. Het handenvrije systeem voor de gemotoriseerde achterklep en de vele opbergmogelijkheden, zoals een handschoenkastje van 7 liter, maken het dagelijkse leven makkelijker. Met zijn zuinige motor en geavanceerde technologieën zet Symbioz een nieuwe standaard in het C-segment, en biedt hij een perfecte balans tussen stedelijke mobiliteit en gezinscomfort.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com