Hyundai zet opnieuw een stap in de wereld van elektrische prestaties met de volledig nieuwe IONIQ 5 N, de eerste high-performance elektrische wagen van het N-merk. Gebaseerd op het bekroonde IONIQ 5-platform, combineert dit model indrukwekkende technologie, duurzaamheid en een sportief ontwerp. Met zijn krachtige prestaties, baanbrekende rijervaring en geavanceerde elektrische aandrijflijn, staat de IONIQ 5 N garant voor pure rijbeleving op zowel het circuit als in het dagelijks leven.

Bron: Hyundai

Elektrische prestaties op topniveau

De IONIQ 5 N beschikt over een 84,0 kWh batterij en een dual-motor systeem dat 609 pk levert, of zelfs 650 pk met de N Grin Boost (NGB). De wagen accelereert van 0 tot 100 km/u in slechts 3,4 seconden en haalt een topsnelheid van 260 km/u. Dankzij het innovatieve Electric Global Modular Platform (E-GMP) en een actieradius van 448 km (WLTP), biedt deze auto zowel een indrukwekkende elektrische actieradius als een snelle laadtijd van 10 tot 80% in slechts 18 minuten.

Design dat prestaties versterkt

Elk detail van de IONIQ 5 N is ontworpen voor maximale prestaties. De aerodynamische elementen, zoals de N-exclusieve voor- en achterspoiler en diffuser, optimaliseren de luchtstroom en koeling. De wagen heeft ook bredere banden en een lager profiel, wat de sportieve uitstraling en prestaties versterkt. Het interieur is race-geïnspireerd, met kuipstoelen en een speciaal N-stuurwiel voor optimale controle tijdens hoge snelheden.

Circuitprestaties en dagelijks rijplezier

De IONIQ 5 N is niet enkel een krachtige wagen op het circuit, maar biedt ook comfort en technologie voor dagelijks gebruik. Met functies zoals de N e-Shift, dat de schakelsensatie van een traditionele verbrandingsmotor simuleert, en N Active Sound+, dat de auditieve ervaring van een ICE-motor nabootst, voelt elke rit uniek. De wagen is ook uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen zoals Forward Collision-Avoidance Assist en Highway Driving Assist 2, voor een veilige en comfortabele rit.

Duurzaamheid in elk aspect

Hyundai toont zijn engagement voor duurzaamheid door gebruik te maken van gerecycleerde materialen zoals PET-flessen en biogebaseerde stoffen. Dit maakt de IONIQ 5 N niet alleen een sportieve krachtpatser, maar ook een milieubewuste keuze.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com