Citroën heeft zijn vierjarige succesverhaal van de Ami gevierd tijdens de Paris Motor Show met een spectaculaire presentatie en een vooruitblik op de toekomst. Dit compacte en speelse elektrische voertuig, dat zowel sympathiek als praktisch is, wist al meer dan 65.000 klanten aan te trekken. De presentatie omvatte een vernieuwd ontwerp en de onthulling van een avontuurlijke Ami Buggy Vision, die perfect past bij outdooractiviteiten.

Bron: Citroën

Ami viert vier jaar: succes en evolutie

Sinds zijn lancering in 2020 heeft de Citroën Ami het autolandschap verstoord met zijn ongebruikelijke design en compacte afmetingen. Het concept is eenvoudig: een lichte, elektrische tweezitter die zonder rijbewijs te besturen is vanaf 14 jaar, een actieradius van 75 km heeft en niet sneller gaat dan 45 km/u. Deze kenmerken hebben ervoor gezorgd dat de Ami ideaal is voor stedelijke en peri-urbane gebieden. Nu, vier jaar later, grijpt Citroën de kans om deze mijlpaal te vieren op de Paris Motor Show met een grootse presentatie.

Op de show introduceert Citroën de Ami Tower, een zes meter hoge toren die verschillende Ami-modellen samenbrengt, waaronder de Ami Peps, Ami for All, en de Ami Rose Festival. Deze toren, een herkenningspunt op de Citroën-stand, symboliseert de veelzijdigheid en de speelse aard van het Ami-gamma.

De toekomst: Ami 2025

In 2025 brengt Citroën een nieuwe versie van de Ami op de markt, met een verfijnder ontwerp. De grootte blijft dezelfde, maar de voorkant krijgt een nieuwe, vriendelijkere uitstraling met opvallende koplampen en een brede glimlach. Symmetrie blijft centraal in het design, met vormen die zowel functioneel als speels zijn. Net zoals zijn voorganger, belichaamt de nieuwe Ami eenvoud en toegankelijkheid.

De nieuwe Ami wordt gepresenteerd in een stijlvolle Night Sepia-kleur, en heeft subtiele verwijzingen naar de iconische Citroën 2CV, zoals de strepen op de vleugels. Het doel van deze evolutie is om het succes van de afgelopen jaren voort te zetten en de Ami nog aantrekkelijker te maken voor jongere generaties, die worden aangesproken door de moderne grafische elementen en functionaliteit.

Ami Buggy Vision: avontuur op wielen

Citroën heeft de Ami Buggy Vision gepresenteerd als een creatieve uiting van de avontuurlijke geest van de nieuwe Ami. Deze versie, zonder deuren en met een schuifdak, is speciaal ontworpen voor buitensporten zoals kitesurfen. De Buggy Vision heeft een stoer ontwerp, met bredere banden voor betere grip en opvallende details zoals een LED-balk boven de voorruit en verwijzingen naar de klassieke 2CV.

De Buggy Vision is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel. Met een slimme haak op de carrosserie kunnen bijvoorbeeld kitesurfplanken makkelijk worden vastgemaakt. De buitenkant is afgewerkt in nachtblauw, met een wit dak dat voor een verfijnd contrast zorgt. Binnenin biedt het voertuig comfort met nieuwe kussens in de stijl van Citroën Advanced Comfort®-stoelen.

Ami Tower: diverse modellen in de kijker

De Ami Tower toont de veelzijdigheid van het Ami-gamma, met drie unieke uitvoeringen:

  • My Ami for All: een versie speciaal aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit, waarbij mechanische aanpassingen zijn aangebracht om de autonomie van de bestuurder te verbeteren.
  • My Ami Rose Festival: in samenwerking met het duo BigFlo en Oli, is deze Ami ontworpen voor het Rose Festival, een evenement gericht op de ontwikkeling van jong talent en culturele bemiddeling.
  • My Ami Peps: een sportievere variant met opvallende kleuren en een speelse uitstraling, inclusief speciale accessoires zoals een smartphonehouder en het infotainmentsysteem “My Ami Play.”
Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com