De Alpine Alpenglow Hy6, een baanbrekend prototype aangedreven door een nieuwe waterstofmotor, maakt zijn debuut op het Autosalon van Parijs 2024. Deze wagen is uitgerust met de eerste 6-cilinder waterstofmotor van Alpine, waarmee hij kracht, innovatie en duurzaamheid combineert.

Bron: Alpine

Alpine heeft met de Alpenglow Hy6 een nieuwe mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van duurzame aandrijvingen. Dit model, dat in 2022 nog als conceptwagen werd gepresenteerd, beschikt nu over een krachtige twin-turbo V6-motor speciaal ontworpen voor waterstofverbranding. Met een indrukwekkend vermogen van 740 pk, overtreft het zijn voorganger (de Alpenglow Hy4) die slechts 340 pk leverde, ruim. Dit maakt de Alpenglow Hy6 niet alleen krachtiger, maar ook muzikaal aantrekkelijker, dankzij het rijke geluid van de V6-motor.

Krachtige motor met een milieuvriendelijk randje

De kern van de Alpenglow Hy6 is de volledig door Alpine ontwikkelde 3.5-liter V6-motor. Deze motor is speciaal ontworpen voor optimale waterstofverbranding en levert een vermogen van 544 kW, ofwel 740 pk, met een maximum koppel van 770 Nm. De topsnelheid van deze revolutionaire auto ligt boven de 330 km/u, en de motor bereikt maximaal 9.000 toeren per minuut. Naast de indrukwekkende prestaties is de waterstofmotor een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verbrandingsmotoren. Hij combineert de voordelen van motorsport met technologische innovatie, en zet een stap richting een toekomst waarin auto’s hun ecologische voetafdruk drastisch kunnen verkleinen.

Innovatief design: een zichtbare motor

Alpine heeft niet alleen de techniek geperfectioneerd, maar ook het design van de Alpenglow Hy6 verfijnd. De transparante motorbehuizing toont de krachtbron in al zijn glorie, terwijl het gestroomlijnde ontwerp de aerodynamische prestaties optimaliseert. Het gebruik van koolstofvezel en lichtgewicht materialen draagt bij aan de uitstraling van snelheid en kracht. De achterspoiler en de haaienvin zijn prominenter geworden en dragen het Alpine-logo en de chemische formule van waterstof, wat de symboliek van deze duurzame brandstof benadrukt.

Toekomstgericht: waterstof als de nieuwe brandstof voor autosport

De Alpenglow Hy6 is niet alleen een racewagen, maar ook een onderzoeksproject dat de mogelijkheden van waterstoftechnologie in de autosport verkent. Alpine ziet de waterstofverbrandingsmotor als een veelbelovende technologie, die kracht, snelheid en een uitzonderlijke beleving biedt zonder de nadelen van CO2-uitstoot. Bovendien is Alpine een van de pioniers in de ontwikkeling van waterstofauto’s en zet het zich volledig in voor verdere innovatie, zoals het gebruik van vloeibare waterstof voor snellere en efficiëntere tankbeurten.

Technische specificaties Alpine Alpenglow Hy6

  • Motor: 3.5-liter V6 twin-turbo, 100° open
  • Vermogen: 740 pk (544 kW) bij 7.600 toeren
  • Max. koppel: 770 Nm bij 5.000 toeren
  • Versnellingsbak: 6-versnellingen sequentieel
  • Brandstoftanks: 3 x 2,1 kg waterstof onder 700 bar
  • Snelheid: Topsnelheid boven de 330 km/u
  • Gewicht en afmetingen: Lengte 5,20 m, breedte 2,10 m, hoogte 1,14 m
  • Brandstof: Waterstof direct injectie + indirecte waterinjectie

De Alpine Alpenglow Hy6 is een toonbeeld van technologische vooruitgang, die de kracht van een V6-motor combineert met milieuvriendelijke waterstofverbranding. Deze wagen toont dat Alpine niet alleen in staat is om innovatieve sportwagens te bouwen, maar ook een serieuze bijdrage levert aan de verduurzaming van de autosport. Het design, de prestaties en de milieuvoordelen maken van de Alpenglow Hy6 een voorbode van wat de toekomst voor Alpine en de autosport in petto heeft.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com