Polestar, het Zweedse merk voor elektrische performance wagens, introduceert een non-genuine agency model en versterkt zijn aanwezigheid in België door uitbreiding van zijn retailnetwerk. Samen met zijn partners plant het merk drie nieuwe locaties voor 2025 en focust het op een verbeterde klantervaring.

Bron: Polestar

Polestar heeft aangekondigd dat het zijn verkoopstrategie in België aanpast door over te stappen naar een non-genuine agency model, een belangrijke stap binnen hun groeistrategie. Dit betekent dat de klanten niet langer enkel online hun Polestar kunnen configureren en bestellen, maar nu ook via een breder netwerk van fysieke Polestar Spaces in België. Het doel is om de klant nog meer keuze en flexibiliteit te bieden in de aankoopervaring.

Versterking van het retailnetwerk

Het retailnetwerk van Polestar wordt verder uitgebreid in samenwerking met bestaande partners zoals ACG Gent, Sterckx-De Smet, Mobicore groep, en de Vermant Group, die recent de activiteiten van Scancar heeft overgenomen. Deze strategische samenwerking zal resulteren in drie nieuwe Polestar-locaties in 2025. Momenteel zijn er vier Polestar Spaces actief in België, namelijk in Antwerpen, Brussel, Gent en Luik. Dankzij dit netwerk kunnen klanten eenvoudiger toegang krijgen tot Polestar-voertuigen en hun onderhoud laten uitvoeren bij 39 servicepunten van Volvo Cars dealers.

Met deze stap wordt de rijtijd voor onderhoud sterk beperkt, tot gemiddeld zeven minuten voor de klant, wat bijdraagt aan de algehele klanttevredenheid. Polestar blijft zijn klanten een hoogwaardige service bieden en zorgt ervoor dat het merk nog meer verankerd wordt op de Belgische markt.

Lancering van luxe elektrische SUV’s

Tegelijkertijd met de uitbreiding van het verkoopmodel, introduceert Polestar ook zijn nieuwste modellen, de Polestar 3 en Polestar 4, op de Belgische markt. Deze luxe elektrische SUV’s markeren een nieuwe fase voor het merk. Sinds de lancering halverwege september 2024, hebben deze modellen een groei van 87% in registraties opgeleverd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit toont aan dat de Belgische consument steeds meer interesse toont in luxe elektrische voertuigen, en Polestar weet duidelijk in te spelen op deze trend.

Lies Eeckman, Managing Director van Polestar België en Luxemburg, benadrukt de succesvolle groei van het merk: “Sinds onze lancering in 2020 hebben we meer dan 7.500 Polestar-wagens geleverd aan Belgische klanten. De groei van 87% in registraties sinds de lancering van de Polestar 3 en Polestar 4 onderstreept ons groeipotentieel op deze markt.”

Verbeterde klantervaring

Het aangepaste verkoopmodel is ontworpen om de klantervaring verder te verbeteren. Waar de Polestar Spaces oorspronkelijk bedoeld waren om de wagens te tonen, zullen ze nu ook fungeren als directe verkooppunten. Dit stelt Polestar in staat om beter in te spelen op de stijgende vraag en klanten een toegankelijkere en persoonlijkere ervaring te bieden. Polestar heeft vertrouwen in zijn strategie, en de sterke merkpositie, gecombineerd met de lancering van de Polestar 3 en Polestar 4, draagt bij aan hun ambitieuze groeiplannen in België.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com