MINI heeft op het Parijse Autosalon 2024 zijn eerste volledig elektrische John Cooper Works-modellen onthuld: de MINI John Cooper Works Electric en de MINI John Cooper Works Aceman. Beide modellen bieden indrukwekkende prestaties en aerodynamisch geoptimaliseerde designs, waarmee MINI zijn leiderschap in het segment van premium kleine auto’s bevestigt.

Bron: MINI

MINI zet een nieuwe stap in zijn sportieve erfgoed met de introductie van twee volledig elektrische John Cooper Works (JCW) modellen. Beide modellen, uitgerust met een elektromotor van 190 kW (258 pk), leveren uitzonderlijke acceleratie en rijervaring. De MINI 3-deurs JCW sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 5,9 seconden, terwijl de JCW Aceman dezelfde afstand in 6,4 seconden aflegt. Beide modellen hebben een topsnelheid van 200 km/u en een koppel van 350 Nm. De actieradius van de John Cooper Works Electric bedraagt tot 371 km volgens de WLTP-testcyclus, terwijl de Aceman een bereik heeft van 355 km.

Elektrische prestaties: een boost van racetechnologie

Met de overstap naar volledig elektrische aandrijving behoudt MINI de kern van zijn JCW-prestaties. De auto’s zijn voorzien van een elektrische boost-functie die extra kracht (tot 20 kW) levert voor snelle acceleratie tijdens inhaalmanoeuvres. Deze functie, te activeren via een “boost paddle” op het sportstuur, zorgt voor een unieke rijervaring die de “go-kart feeling” van MINI naar een hoger niveau tilt.

De ophanging is speciaal afgesteld voor deze JCW-modellen, waardoor de wagens nog wendbaarder en dynamischer aanvoelen. Zowel de MINI John Cooper Works Electric als de Aceman zijn standaard uitgerust met hoogwaardige prestatiebanden en krachtige remsystemen in Chili Red met het witte JCW-logo, voor ultieme controle en veiligheid.

Sportief en aerodynamisch design

Het ontwerp van de nieuwe MINI John Cooper Works modellen is gericht op prestaties en aerodynamische optimalisatie. De iconische JCW-logo’s in rood, wit en zwart, geïnspireerd door de motorsport, zijn prominent aanwezig op de glanzend zwarte octagonale grille. De LED-dagrijverlichting met horizontale JCW Signature-balken versterkt de sportieve uitstraling, terwijl de zwarte sideskirts, aeroblades en achterspoiler bijdragen aan een verbeterde luchtstroom en stabiliteit.

De wagens zijn voorzien van Chili Red contrasterende daken of een unieke JCW-multitonerood-zwart gradiëntoptie. Speciaal ontworpen aerodynamische velgen zijn verkrijgbaar in 18 inch voor de MINI John Cooper Works Electric en 19 inch voor de Aceman.

Interieur: racen in luxe

Het interieur van beide modellen ademt de JCW-racegeest. Het dashboard is afgewerkt met een zwart-rood gebreid patroon dat oplicht wanneer de sfeerverlichting wordt ingeschakeld. De panoramische dakverlichting biedt een exclusieve visuele ervaring. De sportstoelen voorin zijn bekleed met synthetisch zwart leer en hebben rode stiksels, wat bijdraagt aan de sportieve ambiance van het interieur.

Een opvallende 240 mm OLED-display vormt het centrum van de cockpit, met toegang tot alle rij-informatie en instellingen zoals airconditioning, media, telefoon en navigatie. De nieuwe MINI Experience Modes maken het mogelijk om de sfeer in de auto naar wens aan te passen.

Innovatieve technologieën en rijhulpsystemen

Naast sportieve prestaties bieden de volledig elektrische JCW-modellen geavanceerde rijhulpsystemen. Automatische snelheids- en afstandscontrole maken het rijden in het dagelijks verkeer comfortabeler. Het optionele MINI Navigation-pakket biedt 3D-visualisatie en Augmented View, met actuele verkeersinformatie en parkeermogelijkheden inclusief digitale betalingsopties.

Het Driving Assistant Plus-pakket zorgt voor extra veiligheid, met functies zoals stuur- en rijstrookassistentie. De Parking Assistant Professional, die gebruik maakt van twaalf ultrasone sensoren en vier camera’s, helpt bij het vinden van parkeerruimte en kan automatisch parkeermanoeuvres uitvoeren.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com