Tijdens de 90ste editie van het Autosalon van Parijs onthulde het merk maar liefst drie nieuwe modellen. Deze primeurs omvatten de A390_β showcar, de Alpenglow Hy6 met een revolutionaire waterstofmotor, en de exclusieve A110 R Ultime, een van de meest krachtige versies van de A110. Daarnaast werd de recent gelanceerde A290, een elektrische sportieve stadswagen, ook in de kijker gezet. Alpine’s CEO Philippe Krief en design vice-president Antony Villain leidden de presentatie tijdens een persconferentie.

Bron: Alpine

A390_β: De toekomst van de Alpine sportieve fastback

De A390_β showcar vertegenwoordigt Alpine’s visie voor de volgende generatie elektrische sportwagens. Deze conceptwagen volgt op de lancering van de volledig elektrische A290 en biedt een vooruitblik op de toekomstige sportieve fastback van Alpine, die vanaf 2025 in productie zal gaan. De A390_β belichaamt een combinatie van innovatieve technologieën en aerodynamisch design, waardoor hij een spannende toevoeging zal zijn aan het volledig elektrische “Dream Garage” van Alpine.

Alpenglow Hy6: De eerste 6-cilinder waterstofmotor van Alpine

Een van de meest baanbrekende onthullingen is de Alpenglow Hy6. Dit prototype beschikt over een volledig nieuwe 3,5 liter V6-motor, speciaal ontwikkeld door Alpine voor waterstofverbranding. Met een vermogen van 740 pk benadrukt deze krachtbron Alpine’s inzet voor koolstofvrije sportieve prestaties. De Alpenglow Hy6 is niet alleen een technologische hoogvlieger, maar ook een “rolling laboratory”, ontworpen om nieuwe mogelijkheden voor duurzame aandrijving te testen.

A110 R Ultime: Ultieme prestaties en maatwerk

De A110 R Ultime is de meest geavanceerde en exclusieve versie van de A110 die Alpine ooit heeft geproduceerd. Met een beperkte oplage van slechts 110 exemplaren en een motor die 345 pk levert, zet deze wagen nieuwe maatstaven voor de Alpine A110-reeks. De R Ultime biedt een koppel van 420 Nm vanaf 3.200 tpm, wat een aanzienlijke prestatieverbetering betekent ten opzichte van de eerdere versies. Daarnaast zorgt de aerodynamische verfijning voor 160 kg extra downforce bij topsnelheid, wat de rijervaring naar een hoger niveau tilt.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com