Hyundai Motor heeft zojuist de lancering aangekondigd van de INSTER Cross, een nieuwe elektrische stadsauto met een opvallend robuuste uitstraling. De INSTER Cross biedt een avontuurlijke variant van het recent gelanceerde INSTER-model, speciaal voor mensen die op zoek zijn naar een elektrische wagen met een outdoor-inspiratie. De wagen wordt uitgerust met unieke designelementen zoals speciale bumpers, zwarte koetswerkbekleding, dakdragers, en een optionele dakmand. De productie van deze elektrische crossover start eind 2024.

Bron: Hyundai

Gedurfd ontwerp voor de avonturier

De INSTER Cross is ontworpen om zowel stedelijke wendbaarheid als een robuuste outdoor-esthetiek te bieden. Het model, dat tussen de A- en B-segmenten gepositioneerd is, heeft een ruime binnenkant en praktische functies die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Het interieur biedt voldoende flexibiliteit dankzij de neerklapbare stoelen en de royale bagageruimte.

De Cross-variant heeft exclusieve buitenkenmerken, zoals speciaal vormgegeven voor- en achterbumpers, zwarte koetswerkdetails en 17-duims lichtmetalen velgen met een uniek patroon. Een van de meest opvallende toevoegingen is de standaard dakdragerset, met de optie om een dakmand toe te voegen, wat de avontuurlijke look nog verder versterkt.

Qua kleuren wordt de INSTER Cross geleverd in een exclusieve Amazonas Green Matte, naast vier andere kleuren die al beschikbaar zijn voor het basismodel INSTER. Dit zijn Atlas White, Unbleached Ivory, Aero Silver Matte en Abyss Black Pearl, waarbij sommige kleuren gecombineerd worden met een tweekleurig zwart dak.

Interieur en technologie

Het interieur van de INSTER Cross blijft trouw aan de stijl van de buitenkant met een speciale bekleding van grijze stof, aangevuld met limoengele accenten op de stoelen en het dashboard. Deze frisse en sportieve look benadrukt het avontuurlijke karakter van de wagen.

De wagen biedt niet alleen een aantrekkelijk ontwerp, maar ook een indrukwekkende elektrische actieradius van 360 kilometer op een volle lading. Opladen gaat snel, van 10% tot 80% in slechts 30 minuten. De INSTER Cross zit vol met geavanceerde technologische snufjes, waaronder een uitgebreid ADAS-pakket (Advanced Driver Assistance Systems) met functies zoals Highway Driving Assist 1.5, Smart Cruise Control, en Forward Collision-Avoidance Assist 1.5. Deze technologieën maken rijden veiliger en comfortabeler, vooral op de snelweg.

Klaar voor productie

Hyundai heeft aangekondigd dat de productie van de INSTER Cross eind 2024 van start gaat in hun fabriek in Korea. Hoewel de officiële specificaties van het energieverbruik nog niet bekend zijn, is de verwachting hoog dat de INSTER Cross populair zal worden onder EV-rijders die op zoek zijn naar een stadswagen met een avontuurlijke twist.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com