Vanaf nu kunnen eigenaars van Abarth-voertuigen, geproduceerd vanaf 2007, een Certificate of Origin aanvragen via de website van Stellantis Heritage. Dit certificaat biedt een gedetailleerd overzicht van de productiekenmerken van het voertuig op basis van het chassisnummer, waardoor het culturele en historische waarde krijgt. De service is gericht op zowel verzamelaars als Abarth-fans die waarde hechten aan de authenticiteit en geschiedenis van hun auto. Naast het Certificate of Origin biedt Stellantis Heritage ook een Certificaat van Authenticiteit aan, na een grondige technische analyse.

Bron: Abarth

Certificate of origin: behoud van de Abarth-erfenis

Stellantis Heritage, het erfgoeddienst van de Stellantis-groep, heeft zijn aanbod uitgebreid met een Certificate of Origin voor Abarth-voertuigen die sinds 2007 geproduceerd zijn. Dit certificaat, al beschikbaar voor merken zoals Alfa Romeo, Fiat en Lancia, biedt eigenaars van Abarth-voertuigen de kans om meer inzicht te krijgen in de productiegeschiedenis van hun voertuig. Door het chassisnummer in te voeren op de website van Heritage, kunnen ze gedetailleerde informatie verkrijgen, zoals productiedatum, land van verkoop, verkoopdatum, kleur van het exterieur en interieur, en het motornummer.

Deze stap benadrukt de toewijding van Stellantis om het erfgoed van Italiaanse automerken te bewaren en te promoten. Met de introductie van dit certificaat krijgt de waarde van Abarth’s “youngtimers”, zoals de legendarische 2010 Abarth 695 Tributo Ferrari en de 2012 Abarth 695 Maserati Edition, nog meer gewicht.

Extra diensten voor de Abarth-fan

Naast het Certificate of Origin biedt Stellantis Heritage ook een Certificaat van Authenticiteit aan voor voertuigen van Abarth, Alfa Romeo, Fiat en Lancia. Dit certificaat bevestigt de originaliteit van een voertuig na een grondige technische inspectie en archiefonderzoek. De analyse kan uitgevoerd worden in de Officine Classiche in Turijn of op locatie bij de eigenaar, mits aan enkele voorwaarden wordt voldaan. Deze service is vooral populair bij verzamelaars die graag de originele staat van hun voertuig willen laten verifiëren.

De Officine Classiche biedt daarnaast ook onderhouds-, reparatie- en restauratiediensten aan, uitgevoerd door gespecialiseerde technici. Dit team is dagelijks bezig met het onderhouden en restaureren van voertuigen uit de erfgoedcollectie van Stellantis.

Speciale projecten en de toekomst van abarth

Een ander initiatief van Stellantis Heritage is het “Reloaded by Creators”-project, waarbij een beperkt aantal gerestaureerde klassieke voertuigen van Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth te koop worden aangeboden. Elk voertuig wordt met de grootste zorg gerestaureerd om zijn originele staat te herstellen, wat zowel zijn culturele als financiële waarde vergroot.

Voor Abarth, opgericht door Carlo Abarth in 1949, is dit certificaat een stap vooruit in het behoud van zijn rijke geschiedenis. Sinds de heropleving van het merk in 2008 zijn er talloze speciale edities en nieuwe modellen uitgebracht, zoals de Abarth 695 Tributo Ferrari, de Abarth 124 Spider en de recent gelanceerde volledig elektrische Abarth 500e. Dit toont aan dat Abarth trouw blijft aan zijn kernwaarde: het transformeren van het alledaagse in het buitengewone.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com