Toyota Motor Europe (TME) heeft een recordverkoop genoteerd in de eerste drie kwartalen van 2024 met 912.671 verkochte voertuigen, een stijging van +6% ten opzichte van vorig jaar. Dit succes wordt mede gedreven door de sterke vraag naar geëlektrificeerde voertuigen, die nu goed zijn voor 75% van de totale verkoopmix. Zowel Toyota als Lexus boekten indrukwekkende resultaten, waarbij Lexus een verkoopgroei van +17% noteerde. De verkoop van batterij-elektrische voertuigen en plug-in hybrides steeg met respectievelijk +28% en +37%.

Bron: Toyota

Toyota’s recordprestaties

Toyota verkocht in totaal 848.974 voertuigen in de eerste negen maanden van 2024, wat een stijging betekent van +5% tegenover vorig jaar. Vooral de Yaris Cross, Yaris en Corolla-modellen waren populair bij de klanten. Het aandeel geëlektrificeerde voertuigen van Toyota klom naar 74%, met een sterke vraag naar hybride modellen zoals de Yaris Cross Hybrid en de Corolla Hybrid.

Belangrijk in deze groei is ook de introductie van de Toyota C-HR PHEV, waardoor de verkoop van plug-in hybrides bijna verdubbelde (+93%).

Lexus boekt groei in premiummarkt

Lexus blijft indrukwekkende resultaten boeken, met een verkoopgroei van +17% tot 63.697 voertuigen. Het merk presteert vooral sterk in West-Europa, waar de geëlektrificeerde modellen goed zijn voor 100% van de verkoop. De nieuwe compacte Lexus LBX en de populaire NX Hybrid/Plug-in Hybrid zijn de belangrijkste drijfveren achter dit succes. Ook in de volledige Europese markt wordt Lexus een steeds grotere speler in het premiumsegment met een geëlektrificeerde mix van 90%.

Kracht van geëlektrificeerde modellen

Een van de belangrijkste redenen voor het succes van Toyota en Lexus in 2024 is de sterke toename van de verkoop van geëlektrificeerde voertuigen. In totaal verkocht TME 683.409 geëlektrificeerde voertuigen, een stijging van +11% ten opzichte van vorig jaar. Dit omvat een toename van de verkoop van batterij-elektrische voertuigen met +28%, plug-in hybrides met +37%, en hybrides met +9%.

Toyota en Lexus blijven zich richten op een breed scala aan geëlektrificeerde technologieën, waaronder hybrides, plug-in hybrides en volledig elektrische voertuigen, om tegemoet te komen aan de veranderende vraag van consumenten.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com