Ford breidt zijn elektrische voertuigenportfolio verder uit met de gloednieuwe E-Tourneo Courier. Dit SUV-geïnspireerde model combineert een avontuurlijk design met praktische functionaliteit en een verrassend ruime vijfzits cabine. De E-Tourneo Courier biedt een actieradius van 288 km en is perfect voor stadsgebruik en lange afstanden. De productie start eind 2024, met de eerste leveringen in het voorjaar van 2025.

Bron: Ford

Ruime en slimme functies

De E-Tourneo Courier biedt niet alleen een opvallend design, maar ook veel ruimte. De vijfzit heeft een veelzijdige binnenruimte, een handige 44-liter frunk en voldoende bagageruimte van 1.188 liter, uit te breiden tot 2.162 liter met de achterbank ingeklapt. De elektrische aandrijving wordt verzorgd door een 43 kWh batterij, goed voor een vermogen van 100 kW en een maximale trekkracht van 750 kg. Het voertuig is ontworpen voor zowel dagelijks gebruik als avontuurlijke uitstapjes, met een flexibel interieur dat voldoende ruimte biedt voor zowel passagiers als bagage.

Geavanceerde technologie en connectiviteit

De E-Tourneo Courier is uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals een 12-inch touchscreen en Ford’s SYNC 4-software, waarmee bestuurders eenvoudig toegang hebben tot media, navigatie en voertuigfuncties. Daarnaast biedt het voertuig over-the-air updates, net als smartphones, voor voortdurende verbetering van de functionaliteit. Eigenaars kunnen ook profiteren van de uitgebreide BlueOval Charge Network met meer dan 800.000 laadstations door heel Europa. Snelladen tot 100 km in slechts 10 minuten is mogelijk, en een volledige lading van 10-80% duurt slechts 23 minuten.

De bestuurder heeft de keuze uit vier rijmodi (Normal, Eco, Sport en Slippery) en een L Mode voor regeneratief remmen. Dit zorgt voor een responsieve rijervaring, zowel in de stad als op de snelweg.

Veiligheid en comfort

De E-Tourneo Courier wordt geleverd met een uitgebreide reeks aanrijbeveiligingssystemen, zoals Lane-Keeping System, Pre-Collision Assist met voetgangers- en fietserdetectie, Intelligent Speed Assist en meer. Voor de premium modellen is er zelfs een optioneel pakket met Intelligent Adaptive Cruise Control en Reverse Brake Assist voor extra veiligheid.

Een ruim interieur en flexibele opbergruimte

Het ruime interieur van de E-Tourneo Courier zorgt voor meer schouder- en hoofdruimte dan eerdere modellen. Het vernieuwde ontwerp van het stuurwiel biedt extra beenruimte, terwijl de flexibele middenconsole gemakkelijk kan worden aangepast voor grotere voorwerpen zoals laptops of A4-mappen. De elektrische variant heeft een handige lage laadvloer en schuifdeuren voor extra gemak bij het in- en uitladen in krappe parkeerruimtes.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com