Van 24 tot 27 oktober 2024 neemt Pagani Automobili deel aan het prestigieuze Auto e Moto d’Epoca event in het BolognaFiere Exhibition Centre. Dit internationale evenement, gewijd aan klassieke wagens en motoren, biedt autoliefhebbers de kans om het nieuwste model van Pagani, de Utopia Roadster, te bewonderen. Daarnaast wordt ook het Horacio Pagani Museo in de kijker gezet, dat bezoekers meeneemt in de rijke geschiedenis van het Italiaanse hypercarmerk.

Bron: Pagani

Het Horacio Pagani Museo en de Pagani Atelier: vakmanschap en erfgoed

Het Horacio Pagani Museo vertelt het verhaal van oprichter Horacio Pagani, van zijn eerste experimenten in Argentinië tot de baanbrekende innovaties van vandaag. De collectie omvat enkele van de meest iconische hypercars van de afgelopen decennia, verrijkt met ongeziene schetsen, modellen en werkmateriaal van Pagani zelf. Dit museum is een ware schatkamer voor autoverzamelaars en liefhebbers.

Bezoekers krijgen ook toegang tot de Pagani Atelier, de plek waar elke hypercar met de hand wordt vervaardigd door meesterlijke ambachtslieden. Deze werkplaats, die doet denken aan een klassieke Italiaanse piazza, combineert tijdloze elegantie met de nieuwste technologieën. De architectuur, compleet met een klokkentoren en groene ruimtes, onderstreept de unieke esthetiek van het merk.

Rondleidingen bieden een exclusief inzicht in het productieproces, het gebruik van geavanceerde composietmaterialen en de verfijnde technieken die elke Pagani tot een kunstwerk maken. Zowel autoverzamelaars als technologische fijnproevers zullen versteld staan van de details en het vakmanschap.

De Utopia Roadster: de nieuwste parel

De Utopia Roadster vertegenwoordigt de top van geavanceerde technologie en een tijdloos ontwerp. Deze hypercar, met een lichtgewicht hardtop die naadloos in het ontwerp is geïntegreerd, kan zowel open als gesloten gereden worden zonder extra gewicht. Het unieke karakter van deze wagen zit in de mechanische puurheid, ondersteund door de krachtige Pagani V12 motor zonder hybride ondersteuning.

Naast een verbluffend design beschikt de Utopia Roadster over technologische hoogstandjes zoals het Pirelli Cyber™ Tyre sensorsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de banden constant met de wagen communiceren, wat de veiligheid ten goede komt. Elke Roadster is uniek dankzij de talrijke personalisatiemogelijkheden, waardoor eigenaars hun eigen verhaal kunnen vertellen door hun auto. Slechts 130 exemplaren zullen van deze wagen worden gebouwd.

Unieke Zonda Rinascimento op de Motor1 stand

Als kers op de taart wordt op de Motor1-stand een gerestaureerde Zonda C12 S 7.0 getoond, uniek in zijn soort dankzij het verwijderbare glazen dak. Deze wagen, afgewerkt in Montecarlo Grijs met zilveren velgen en een interieur in grijze tartan stof, is een toonbeeld van Pagani’s Rinascimento-programma. Dit programma zorgt ervoor dat Pagani hypercars tot in de puntjes gerestaureerd worden, met behoud van hun originele glorie. Elk detail, van mechanische onderdelen tot interieur, wordt met zorg aangepakt volgens de originele ontwerpen en materialen.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com