Van 24 tot 27 oktober 2024 opent het Auto e Moto d’Epoca opnieuw zijn deuren in Bologna. Dit 41ste editie van het internationale autosalon, gewijd aan klassieke voertuigen, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste in Europa. Met 235.000 m² aan tentoonstellingsruimte, verdeeld over 14 hallen en vier thematische routes, belooft het event opnieuw een onvergetelijke ervaring voor autoliefhebbers en verzamelaars van over de hele wereld.

Bron: Auto e Moto d’Epoca

Een Europees epicentrum voor autoliefhebbers

Volgens Mario Carlo Baccaglini, CEO van Intermeeting, is de belangstelling voor dit evenement groter dan ooit. “Na het succes van onze eerste editie in Bologna, bevestigen we opnieuw dat Auto e Moto d’Epoca hét Europese epicentrum is voor de passie rond klassieke voertuigen. Alle ruimtes zijn reeds uitverkocht, zelfs met de toevoeging van hal 37.” Dankzij het Europese promotietournee zijn er nieuwe exposanten en dealers bijgekomen, wat de internationale uitstraling van het event verder versterkt.

Dit jaar nemen deelnemers uit 45 landen deel, met 7.000 auto’s te koop, verspreid over zes tentoonstellingshallen en vier buitenruimtes, goed voor 125.000 m². Bezoekers kunnen genieten van een ware reis door de geschiedenis van de automobielsector en kennismaken met veelbelovende nieuwe modellen.

De vier thematische routes

De 41ste editie biedt een rijk programma, georganiseerd langs vier thematische paden. De World of Classics brengt de traditie van het autovakmanschap tot leven, waar bezoekers experts kunnen ontmoeten die het motorerfgoed behouden en overdragen aan nieuwe generaties. Dit jaar maakt de Jaguar Enthusiasts’ Club Italia, die zijn 40-jarig jubileum viert, zijn opwachting met een indrukwekkende collectie van Jaguar-klassiekers. Daarnaast maakt het Moretti Enonsolo Museum zijn debuut, met een expositie over de beroemde Italiaanse carrosseriebouwers en ontwerpers uit de jaren ’50 en ’60.

De Car Path toont een indrukwekkende collectie van oldtimers en youngtimers die te koop worden aangeboden. Van zeldzame verzamelaarsstukken tot instant klassiekers, het aanbod is enorm en biedt autoliefhebbers en verzamelaars tal van mogelijkheden.

De Motorbike Path brengt 15.000 m² aan motorfietsen, van klassieke modellen tot moderne toppers. Een van de hoogtepunten is de Ducati 500 GP uit 1971, bereden door Phil Read, die de basis legde voor de klassieke architectuur van de Ducati-tweecilinder. Daarnaast is er een retrospectieve gewijd aan de rijke motorgeschiedenis van Bologna.

Tot slot is er de Spare Parts Path, waar bezoekers op zoek kunnen naar Europese vintage-onderdelen, van mechanische stukken tot motorische elektronica. Dit onderdeel van het evenement is uitgebreid met speciale secties voor motorfietsonderdelen en modelbouw.

Primeurs en activiteiten in 2024

Auto e Moto d’Epoca biedt dit jaar ook een aantal boeiende primeurs. Zo viert Volkswagen Italia de 50ste verjaardag van de Golf met een stand volledig gewijd aan de acht generaties van deze iconische wagen. De bezoekers kunnen alle versies bewonderen, inclusief de nieuwste update, en deelnemen aan activiteiten die speciaal zijn gericht op de vele Golf-fans.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com