Bron: BMW

BMW zet een volgende stap richting duurzaamheid door in 2025 hun fabrieken in Dingolfing en Regensburg van zonne-energie te voorzien. Door middel van uitgebreide zonnepanelen op de daken van hun fabrieken zal de autoproducent elektriciteit opwekken om hun productie te ondersteunen. Dit project, uitgevoerd in samenwerking met Sunrock Holding Deutschland GmbH, zal een totaal vermogen van 14 MWp opleveren, wat BMW in staat stelt een groot deel van hun energiebehoefte lokaal en groen te produceren.

In Dingolfing, waar meer dan 100.000 vierkante meter aan dakruimte gebruikt wordt, zal een PV-systeem met een vermogen van 11.1 MWp geïnstalleerd worden, wat een van de krachtigste systemen in Duitsland maakt. Regensburg krijgt een installatie van 2.9 MWp op 25.000 vierkante meter dakoppervlak. Samen produceren deze systemen jaarlijks 14 GWh aan hernieuwbare elektriciteit. Dit komt overeen met het jaarlijkse verbruik van enkele duizenden eengezinswoningen.

Nicole Haft-Zboril, hoofd van BMW Group Real Estate Management, benadrukt het belang van dit project: “Met deze zonnepanelen creëren we niet alleen een van de grootste PV-systemen op daken in Duitsland, maar dragen we ook actief bij aan de productie van hernieuwbare energie direct op onze locaties.”

De installatie van deze zonnepanelen begint binnenkort, met een geplande oplevering in Regensburg in de lente van 2025, gevolgd door Dingolfing in de herfst. De zonnepanelen zullen geplaatst worden op de logistieke hallen van beide fabrieken, wat deze locaties een belangrijke rol geeft in de verduurzaming van BMW’s productieproces.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com