Key Visual Mercedes-Benz Museum 2024. (Fotosignatur der Mercedes-Benz Classic Archive: D836097) Key Visual Mercedes-Benz Museum 2024. (Photo signature of the Mercedes-Benz Classic Archive: D836097)

Bron: Mercedes

Mercedes-Benz Heritage GmbH werkt samen met Roarington AG om klassieke automodellen en hun geschiedenis digitaal tot leven te brengen. Met een letter of intent hebben beide bedrijven de basis gelegd voor een toekomstig project dat een digitale tweeling van het Mercedes-Benz Museum zal creëren in de Roarington metawereld. Dit biedt fans de mogelijkheid om iconische voertuigen zoals de Mercedes-Benz 300 SL Gullwing virtueel te ervaren, historische races mee te maken en tentoonstellingen digitaal te bezoeken.

Het Mercedes-Benz Museum, dat sinds de opening in 2006 al meer dan 13 miljoen bezoekers heeft ontvangen, zal zijn digitale aanbod uitbreiden door samen met Roarington een virtuele wereld te creëren waar liefhebbers en verzamelaars van klassieke auto’s samenkomen. Deze nieuwe samenwerking biedt een unieke manier om de geschiedenis van Mercedes-Benz voort te zetten in een moderne, digitale ruimte.

Marcus Breitschwerdt, CEO van Mercedes-Benz Heritage GmbH, benadrukt: “Door ons te integreren in het Roarington metaverse, kunnen we onze digitale potentieel aanzienlijk uitbreiden en een geheel nieuwe dimensie toevoegen aan de presentatie van Mercedes-Benz Classic.”

De Roarington-wereld biedt een breed scala aan ervaringen, van interactieve tentoonstellingen tot het kopen en verkopen van klassieke auto’s. Dit platform, gecreëerd door Fritz Kaiser, oprichter van The Classic Car Trust, is gericht op een globale community van verzamelaars en autoliefhebbers. Door technologie en automobiel erfgoed te combineren, wil Roarington klassieke voertuigen relevant houden voor toekomstige generaties.

Met dit initiatief kan de fysieke tentoonstelling in Stuttgart, bestaande uit 160 voertuigen en 1.500 objecten, worden aangevuld met nieuwe digitale presentaties. Virtuele rondleidingen en 360-graden-beelden bieden nu al een voorproefje van wat deze nieuwe samenwerking mogelijk zal maken.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com