De Lamborghini Urus SE is niet enkel een indrukwekkend voorbeeld van hybride technologie in een super SUV, maar ook een bewijs van de innovatieve en duurzame aanpak van het merk. Met zijn krachtige V8 en elektromotor, geavanceerde technologieën en aandacht voor duurzaamheid, biedt de Urus SE een unieke rijervaring die zowel milieubewust als sportief is.

Bron: Lamborghini

Lamborghini heeft zijn nieuwste model, de Urus SE, onthuld op het Nardò Technical Center (NTC). Deze plug-in hybride SUV is de krachtigste en meest performante Urus tot nu toe, uitgerust met een krachtige combinatie van een 4.0-liter V8-turbomotor en een elektrische motor. Het resultaat? Een indrukwekkend totaal vermogen van 800 pk en een koppel van 950 Nm, die ongeëvenaarde rijprestaties biedt op zowel de weg als in offroad-omstandigheden.

Kracht en prestaties

De Lamborghini Urus SE combineert de brute kracht van een V8-motor met de efficiëntie van een elektromotor, goed voor 800 pk (588 kW) en een maximum koppel van 950 Nm. Dit stelt de SUV in staat om van 0 naar 100 km/u te sprinten in slechts 3,4 seconden, en van 0 naar 200 km/u in 11,2 seconden. De topsnelheid bedraagt een indrukwekkende 312 km/u. De krachtige aandrijving wordt ondersteund door een 8-traps automatische versnellingsbak en een permanent magneet synchroonmotor, die zorgen voor soepele en bliksemsnelle schakelingen.

Innovatieve technologieën

De Urus SE introduceert ook nieuwe technologieën zoals een centraal geplaatst elektrisch koppelverdeelsysteem dat het vermogen optimaal verdeelt tussen de voor- en achterassen. Dit systeem werkt samen met een elektronisch beperkt-slip differentieel op de achteras, waardoor de SUV zelfs “on demand” overstuurd kan worden. Dit creëert een puur sportwagengevoel, ideaal voor zowel snelweggebruik als uitdagende terreinen zoals de Strada Bianca, NTC’s offroad-track.

Duurzaamheid en luxe gecombineerd

Naast de prestaties zet Lamborghini met de Urus SE ook in op duurzaamheid. De SUV beschikt over een 25,9 kWh-batterij waarmee hij tot 60 kilometer volledig elektrisch kan rijden. Bovendien werd het lanceringsmoment van het model georganiseerd volgens de ISO 20121-standaard voor duurzaamheid, wat aantoont dat Lamborghini aandacht heeft voor het milieu en sociale verantwoordelijkheid.

Pirelli-banden en veelzijdigheid

Technische partner Pirelli leverde banden specifiek ontworpen voor de Urus SE. Met opties zoals de P Zero en Scorpion Winter 2, beschikbaar in verschillende maten (21″, 22″, en 23″), zijn ze ideaal voor verschillende rijomstandigheden, inclusief elektrisch rijden dankzij de Elect™-technologie. Deze technologie optimaliseert de bandenprestaties voor elektrische voertuigen, wat bijdraagt aan de algehele rijervaring.

Elektrische prestatiestrategieën

Het model biedt vier nieuwe “Electric Performance Strategies” die de rijdynamiek van de Urus SE verder verbeteren. Deze maken het voertuig niet alleen veelzijdiger, maar ook leuker om mee te rijden, zowel op de weg als op ruiger terrein. Tijdens het event konden genodigden deze strategieën testen op de wegen van de regio Salento.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com