Mercedes-Benz plant Kuppenheim: Europe's first battery recycling plant using integrated mechanical-hydrometallurgical process opens in Kuppenheim in southern Germany

Bron: Mercedes

Mercedes-Benz heeft in Kuppenheim, Zuid-Duitsland, een revolutionaire accurecyclingfabriek geopend. Deze fabriek, de eerste in Europa met een geïntegreerd mechanisch-hydrometallurgisch proces, symboliseert een belangrijke stap naar een circulaire economie. Met een indrukwekkend terugwinningspercentage van meer dan 96 procent en een netto CO2-neutrale werking, stelt deze fabriek Mercedes-Benz in staat om waardevolle grondstoffen zoals lithium, nikkel en kobalt te herwinnen voor nieuwe accu’s. De verwachte productiecapaciteit is genoeg gerecycled materiaal voor 50.000 nieuwe accumodules per jaar.

De bouw van de fabriek, waarin tientallen miljoenen euro’s zijn geïnvesteerd, toont de holistische visie van Mercedes-Benz op duurzame waardecreatie en innovatie. Dit project is het resultaat van een samenwerking met technologiepartner Primobius en diverse Duitse universiteiten. De nieuwe fabriek sluit niet alleen de kringloop voor accuproductie, maar zorgt ook voor minder energieverbruik dan traditionele methodes door het gebruik van een minder intensief hydrometallurgisch proces.

Belangrijke stappen in accurecycling

Voor het eerst in Europa omvat het recyclingproces alle essentiële stappen: van het vermalen van accumodules tot de verwerking van materialen. De fabriek verwerkt accu’s via een mechanisch en hydrometallurgisch proces, waarbij waardevolle materialen worden gescheiden en teruggewonnen. Dit innovatieve proces verbruikt aanzienlijk minder energie en minimaliseert afvalstromen. Bovendien draait de fabriek volledig op groene stroom.

De nieuwe fabriek is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar ook een voorbeeld van duurzaam ondernemen. Door het sluiten van de kringloop draagt Mercedes-Benz bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van primaire grondstoffen en wordt Duitsland een belangrijke speler in de wereld van accurecycling.

Circulaire waardecreatie

Mercedes-Benz volgt een holistische benadering van accurecycling die draait om circulair ontwerp, waardebehoud en het sluiten van materiaalkringlopen. Dit duurzame model helpt het merk om de impact op het milieu te minimaliseren en waardevolle grondstoffen te behouden. Naast gerecycleerde accu’s biedt het merk ook gereviseerde accu’s aan als reserveonderdelen en heeft dochteronderneming Mercedes-Benz Energy een systeem ontwikkeld voor grootschalige energieopslag.

De opening van de fabriek markeert een belangrijke stap in de duurzame strategie van Mercedes-Benz, waarbij elektrische voertuigen en circulaire processen centraal staan.

Avatar

Door Patrick

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com