Alfa Romeo heeft de prestaties van de exclusieve 33 Stradale getest op het wereldberoemde hogesnelheidscircuit van Nardò. Met een topsnelheid van 333 km/u en verbluffende rijprestaties blijft de 33 Stradale de belichaming van Italiaanse passie en innovatie.

Foto: Alfa Romeo

Testen op het hoogste niveau

Op het legendarische Nardò Technical Center heeft Alfa Romeo het “00-prototype” van de 33 Stradale onderworpen aan intense hogesnelheidstests. Hier werden aerodynamica, motorprestaties en rijgemak gevalideerd, cruciale stappen voordat de eerste exemplaren in december worden geleverd.

Het Nardò-circuit, beroemd om zijn cirkelvormig design en perfecte balans tussen snelheid en controle, bood de ideale omgeving voor de validatie van een topsnelheid van 333 km/u en acceleratie van 0-100 km/u in minder dan drie seconden. Dankzij een aerodynamisch verfijnd ontwerp, een middengeplaatste 3.0-liter V6 twin-turbo motor met 620 pk, en geavanceerde technologieën zoals actieve ophanging, levert de 33 Stradale prestaties van wereldklasse.

Innovatie en emotie

Eerder werden op Balocco Proving Ground tests uitgevoerd bij matige snelheid, waarbij remprestaties, stuurprecisie en rijmodi werden geoptimaliseerd. De auto biedt twee modi:

  • Strada: comfort en soepele rijervaring.
  • Pista: maximale prestaties en adrenaline met een “Partenza Veloce”-functie voor razendsnelle starts.

Tijdens de tests viel de balans tussen supercarprestaties en gebruiksvriendelijkheid op, ondersteund door een unieke mechanische symfonie van de twin-turbo V6. Brembo-koolstofkeramische remmen en een geavanceerd ophangingssysteem dragen bij aan uitzonderlijke controle en rijplezier.

Exclusiviteit verzekerd

Met slechts 33 geproduceerde exemplaren blijft de 33 Stradale een toonbeeld van exclusiviteit en Italiaanse autokunst. De eerste leveringen aan gelukkige klanten beginnen in december, waarmee Alfa Romeo een nieuw hoofdstuk in zijn prestigieuze geschiedenis opent.

Door Patrick

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.